316
O υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεοπτική εμφάνισή του το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 | ΥouTube/ΑΝΤ1

Πλεύρης: Διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 αν…

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 10:49
O υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεοπτική εμφάνισή του το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1
|ΥouTube/ΑΝΤ1

Πλεύρης: Διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 αν…

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 10:49

«Το συνολικό πλάνο της αποκλιμάκωσης βρίσκει σύμφωνη την Επιτροπή (των επιστημόνων)», επέμεινε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κληθείς να απαντήσει στα σχόλια περί πολιτικής απόφασης –με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα– για τη χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

«Αν ήταν προεκλογικό το μέτρο, θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο-Απρίλιο του 2023», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1

Οπως επανέλαβε, από την 1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, «κάτι που σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα (όπου η πληρότητα επανέρχεται στο 100%)».

Η μάσκα, ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης, «παραμένει σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου» και «από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ ελάχιστον στους χώρους όπως μέσα μαζικής μεταφοράς και νοσοκομεία».

«Η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του κ. Πλεύρη, και «τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό. Ολες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται», επανέλαβε.

Οσον αφορά εξάλλου την αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31/12. «Οποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του», υπογράμμισε, γι’ αυτό και «στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος» και «αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι». «Δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

Αναφορικά, τέλος, με το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών που δεν πείστηκαν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και το ενδεχόμενο διαγραφής του, ο υπουργός Υγείας αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχει σκέψη να διαγραφεί, σε περίπτωση που εμβολιαστούν». «Είναι –πρόσθεσε– κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση».

Για την 4η δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Πλεύρης παρέπεμψε στις κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC που αναμένονται μέσα στον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...