420
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με πολίτη κατά την περιοδεία του στην Καλλιθέα | INTIMEnews

Πλειοδοσία Τσίπρα από την Καλλιθέα: Ποια €713; Στα €800 να πάει ο κατώτατος μισθός

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 14:10
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με πολίτη κατά την περιοδεία του στην Καλλιθέα
|INTIMEnews

Πλειοδοσία Τσίπρα από την Καλλιθέα: Ποια €713; Στα €800 να πάει ο κατώτατος μισθός

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 14:10

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 7,5% όταν  ο πληθωρισμός τρέχει με 9%, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε αυξήσει 11% όταν είχαμε αρνητικό πληθωρισμό, σημείωσε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την Καλλιθέα, επαλαμβάνοντας το αίτημα για κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, ανεξάρτητα με το τι θα σήμαινε αυτό για το μισθολογικό κόστος χιλιάδων επιχειρήσεων.

«Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δύο σούπερ μάρκετ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας μετά το τέλος της περιοδείας του στην αγορά της Καλλιθέας, γι΄αυτό και «είναι αναγκαίο να αυξηθεί στα 800 ευρώ, είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση παρέμβαση στα τιμολόγια του ρεύματος για μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων στους λογιαριασμούς. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».

Στο κλίμα των ημερών του Πάσχα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά.

«Το φετινό Πάσχα ίσως είναι το χειρότερο Πάσχα που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια» και «το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο διότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, την τρομακτική ακρίβεια», θέλησε να επισημάνει.

Οπως είπε, κατά την περιοδεία του στην Καλλιθέα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες, «τόσο για τη δραματική μείωση του εισοδήματος και της κίνησης στην αγορά όσο και για την αβίωτη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα νοικοκυριά και τους εμπόρους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την ακρίβεια».

Είδα, περιεγράψε, «την αγανάκτηση, την οργή, την απόγνωση των ανθρώπων που έρχονται τις γιορτινές αυτές μέρες να κάνουν τα λιγοστά τους ψώνια, αλλά και των επαγγελματιών που βιώνουν μία τρομακτική δυσκολία» και «είναι προφανές», συμπλήρωσε, «πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολλούς μήνες ακόμα, θα οδηγηθούμε σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε Πάσχα και χειρότερα».

Απάντηση Οικονόμου

«Τη Μεγάλη Πέμπτη, το τελευταίο πράγμα που επιβάλλεται από την ημέρα και ταυτόχρονα επιθυμεί ο κόσμος, είναι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δυσκολίες υπάρχουν και μάλιστα σημαντικές, όμως απέναντι σε αυτές κανείς δεν έμεινε και κανείς δεν θα μείνει μόνος. Για αυτό και η πραγματικότητα το φετινό Πάσχα απέχει πολύ από τη μαύρη εικόνα που προσπαθεί να πλάσει ο κ. Τσίπρας ως προϊόν της διαρκούς ανειλικρίνειάς του. Ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση», σχολίασε για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...