575
Ο θάνατος της Τζέσυς Παπουτσή ξάφνιασε και συγκίνησε | .

Η Τζέσυ που δεν είναι πια εδώ

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 2 Ιουλίου 2018, 11:55
Ο θάνατος της Τζέσυς Παπουτσή ξάφνιασε και συγκίνησε
|.

Η Τζέσυ που δεν είναι πια εδώ

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 2 Ιουλίου 2018, 11:55

Συμβαίνει πολύ συχνά αυτό: από ανθρώπους που σε έχουν κάνει τόσες φορές να γελάσεις, δεν περιμένεις ποτέ ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα σε συγκινήσουν τόσο βαθιά, με την είδηση του θανάτου τους. Οι κωμικοί ηθοποιοί έχουν το ταλέντο να σπάνε συχνά τον τοίχο μεταξύ σκηνής και πλατείας ή τηλεόρασης και καναπέ και να σου δημιουργούν μία πρωτόγνωρη οικειότητα, τους νιώθεις δικούς σου ανθρώπους. Αυτό τουλάχιστον, ήταν ένα από τα προσόντα της Τζέσυς Παπουτσή, η οποία έχασε μια πολυετή μάχη με τον καρκίνο και έκανε κόσμο που την ήξερε από κοντά, αλλά και κόσμο που την ήξερε μέσα από τις δουλειές της στο θέατρο και στην τηλεόραση, για πρώτη φορά να κλάψει και όχι να γελάσει.

Το 2014 είχε μιλήσει ανοιχτά και θαρραλέα για την περιπέτεια της υγείας της, στην εκπομπή «JOY» του ΣΚΑΪ: «είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι, έξι εκατοστά. Επιασα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι μου και λέω “θα είναι από περούκα”… Πήγα έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός “αποκλείεται να είναι δικές σου!”, γιατί δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Ο γιατρός μου είπε να πάω στο Νιούκαστλ στην Αγγλία».

petaei
Από τη θεατρική παράσταση «Πετάει πετάει» (Θέατρο «Χυτήριο»)

Η Τζέσυ Παπουτσή εξήγησε γιατί προτίμησε να μην μάθει κανείς για το πρόβλημά της: «δεν μαθεύτηκε, γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν δύο–τρία χρόνια (σ.σ το 2011). Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις μέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα. Οπως πήγα, έτσι ήρθα». Η ηθοποιός αφηγήθηκε με το χαρακτηριστικό της χιούμορ όλο αυτό που βίωσε και τόνισε: «Πιστεύω ότι η ώρα του κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένη».

Μεταξύ πολλών άλλων που την αποχαιρέτισαν μέσα από αναρτήσεις τους στα social media, η Ελενα Ακρίτα έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook: ««Τζέσυ Παπουτσή, νωρίς έφυγες από κοντά μας. Θα θυμόμαστε το τρανταχτό σου γέλιο στις πλατείες του θεάτρου. Το ακούγαμε μες το σκοτάδι και λέγαμε “είναι κι η Τζέσυ εδώ”… Η Τζέσυ δεν είναι πια εδώ».

Ηταν εκείνη η χαρακτηριστική τρανταχτή φωνή της που αποτέλεσε το σήμα-κατατεθέν της. Μπορεί για παράδειγμα να έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1995, όταν έπαιζε στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Πάτερ Ημών», όμως σε διάφορες συντροφιές, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μιμηθεί τη φωνή και το μπρίο της αναφωνώντας «Ανοίξτε καλέεεεε! Η κυρία Κόλια είμαι!»-ήταν η χαρακτηριστική ατάκα της διαχειρίστριας που υποδυόταν εκεί.

 

Η Τζέσυ που εισέβαλε σε σκηνή και οθόνη και τα έκανε όλα «μπουρλότο»

Ως Σαπφώ Νοταρά άλλης γενιάς, εισέβαλε στην σκηνή και στην οθόνη και τα έκανε όλα «μπουρλότο». Μερικές από τις τηλεοπτικές δουλειές στην οποία την έχουμε δει, είναι οι εξής: «Safe Sex», «Ερωτας με επιδότηση ΟΓΑ», «7 θανάσιμες πεθερές», «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαϊμη», «Πάτερ ημών», «Οι μικρομεσαίοι», κ.ά.

Τις τελευταίες 62 ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Για 20 και παραπάνω χρόνια δούλευε στο Εθνικό Θέατρο ενώ τα χρόνια της στην σκηνή ξεπερνούν τα 37. Ηταν παντρεμένη από τον Ιούνιο του 2008 με τον συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μάνιο, με τον οποίο γνωρίζονταν από το 1995. Στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένη με τον Θάνο Καληώρα και απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο Καληώρα.

Οταν την είχαν ρωτήσει σε μια παλιότερη συνέντευξή της για τον χωρισμό της με τον πρώτο της σύζυγο, Θάνο Καληώρα, εκείνη είχε απαντήσει: «ήταν σαν ένα όμορφο παραμύθι. Κι όπως όλα τα παραμύθια, κάποτε τελειώνουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...