412
Είμαστε σε επιφυλακή και θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (…) Εφόσον έχουμε έναν γείτονα που προχωρά σε προκλητικές ενέργειες, θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε», διεμήνυσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος | Πολεμικό Ναυτικό

Πέτσας: Σαφής καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 13:40
Είμαστε σε επιφυλακή και θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (…) Εφόσον έχουμε έναν γείτονα που προχωρά σε προκλητικές ενέργειες, θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε», διεμήνυσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
|Πολεμικό Ναυτικό

Πέτσας: Σαφής καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 13:40

Ασυνήθιστη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εξαγγελίες Ερντογάν στη βάση του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.

Το σχόλιο του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών (εδώ) αποδεικνύει την απομόνωση των τουρκικών ενεργειών, εκτίμησε ο κ. Πέτσας μεταφέροντας την ικανοποίηση της Αθήνας για τη σαφή θέση που πήρε η αμερικανική πλευρά απέναντι σε όσα διακηρύσσει τις τελευταίες ημέρες ο τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά μια ξεκάθαρη υποστήριξη των ελληνικών θέσεων. Παράλληλα επανέλαβε ότι από τη συμφωνία Ερντογάν – Σαράζ  δεν προκύπτει κανένα έννομο αποτέλεσμα και για μία ακόμη φορά ότι τα ελληνικά νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

«Ηταν μία παρέμβαση ασυνήθιστη, δεν έχει καμία λογική ίσων αποστάσεων. Είναι μία σαφής καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών», δήλωσε ο κ. Πέτσας, η οποία -όπως επεσήμανε- αποδεικνύει «την απομόνωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας».

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους στο Αιγαίο ή την ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβε ότι η Αθήνα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. «

Δεν ανησυχούμε για τίποτα, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αυτό είναι το στοιχείο που διαπνέει την πολιτική μας. Μετά το περιστατικό στον Εβρο είμαστε σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο επανάληψης τέτοιων ενεργειών. Είμαστε σε επιφυλακή και θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (…) Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Εφόσον έχουμε έναν γείτονα που προχωρά σε προκλητικές ενέργειες, θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε», διεμήνυσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αδωνις: Τι θα κάνουμε αν «κατεβάσει» πλοίο ο Ερντογάν

Αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα λάβει την απάντηση που επιβάλλει η Ιστορία και το καθήκον μας, υπογράμμισε με τη σειρά του και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν είναι απαραίτητη η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών καθώς υπάρχει ενότητα στα κόμματα απέναντι στην Τουρκία.

«Εχουν κάθε λόγο να προκαλούν φασαρία κι εμείς κάθε λόγο να μην προκαλούμε φασαρία. Αν επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία μας θα κάνουμε αυτό που επιβάλλει η Ιστορία και το καθήκον μας.

»Εάν φθάσει η Τουρκία σε σημείο να στείλει πλοίο και να κάνει γεώτρηση μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα ή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στην ελληνική ΑΟΖ – εκείνη που θεωρούμε ότι έχουμε βάσει του διεθνούς Δικαίου – θα είναι αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

»Είμαστε Έλληνες, έχουμε ιστορία χιλιάδων ετών και ξέρουμε τι κάνουμε όταν εισβάλει κάποιος στην πατρίδα μας.
Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι και αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...