214
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο μέσον, στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου | ΣΚΑΪ TV

Πέτσας: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 09:59
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο μέσον, στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου
|ΣΚΑΪ TV

Πέτσας: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 09:59

Στόχος των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση είναι η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αν και  έκανε λόγο για μια «νέα φάση των μέτρων που είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη».

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκλογών στη σκέψη του Πρωθυπουργού.

Υπενθύμισε πως «ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει για να μην έχουμε πισωγύρισμα. Χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας».

Ακόμη προειδοποίησε ότι «θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό. Στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα». Τα πρόστιμα θα αφορούν τους καταστηματάρχες και τους πολίτες για τις μάσκες όπου είναι υποχρεωτικές ή τις αποστάσεις των τραπεζιών.

Αναφέρθηκε ακόμη στο ΕΣΥ επισημαίνοντας ότι «έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις και έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις. Από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ. Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ».

Για τα εργασιακά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «από 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, αλλά είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού. Είχαμε πόρους για Μάρτιο-Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...