419
Το σημείο όπου η ρουκέτα της 17Ν έκοψε το νήμα της ζωής του Θάνου Αξαρλιάν, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας | ΑΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Πέρασαν κιόλας 29 χρόνια από τη δολοφονία του Αξαρλιάν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 20:32
Το σημείο όπου η ρουκέτα της 17Ν έκοψε το νήμα της ζωής του Θάνου Αξαρλιάν, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας
|ΑΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Πέρασαν κιόλας 29 χρόνια από τη δολοφονία του Αξαρλιάν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 20:32

Στις 14 Ιουλίου 1992 ένας ανύποπτος περαστικός, άσχετος με το περιεχόμενο της λίστας προγραφών της εγχώριας τρομοκρατίας, έπεσε νεκρός στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, στην πλατεία Συντάγματος. Είχε την ατυχία να διαβαίνει αμέριμνος όταν η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» πυροδότησε ρουκέτα με στόχο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Το θωρακισμένο όχημα του υπουργού προφύλαξε τον επιβαίνοντα, άλλα το πουκαμισάκι που φορούσε ο 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν δεν μπορούσε να τον σώσει από τα θραύσματα του βλήματος. Τραυματίστηκε θανάσιμα, και η Καραγεώργη Σερβίας κοκκίνησε από το αίμα του. Ο δολοφόνος του παιδιού ήταν ο γνωστός Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το αυτοκίνητο του υπουργού Γ. Παλαιοκρασσά μετά την ρουκέτα που δέχθηκε (ΑΠΕ / ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

Λυπήθηκε για την «παράπλευρη απώλεια» ο Κουφοντίνας. Τόσο πολύ μάλιστα, που το 2019, αδειούχος από τις φυλακές, πέρασε από σημείο αυτό αλλά και από άλλα, αναλόγων αναμνήσεων, σε έναν περίπατο αναπόλησης των συγκλονιστικών στιγμών του παρελθόντος του…

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου εξέδωσαν ανακοινώσεις η Νέα Δημοκρατία, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, άλλοτε σύζυγος του εκτελεσθέντος από την «17 Νοέμβρη» Παύλου Μπακογιάννη, και ο γιος του Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων.

Η Νέα Δημοκρατία

«Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα 49 χρόνων, αν δεν τον δολοφονούσαν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στις 14 Ιουλίου του 1992. Εχουμε καθήκον να θυμόμαστε. Η διαρκής μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον, το οποίο υπηρετεί την ελευθερία και υπηρετείται από την ενότητα.

»Δυστυχώς κάποιοι, δεν διδάχθηκαν τίποτα και ακόμη και τους προηγούμενους μήνες οργάνωναν διαδηλώσεις υπέρ του εκτελεστή του 20χρονου τότε φοιτητή και τα προηγούμενα χρόνια του έδιναν άδειες για να επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος.  Ημέρες μνήμης σαν τη σημερινή υπογραμμίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της απόλυτης καταδίκης κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις χωρίς αστερίσκους και μισόλογα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε το παρακάτω σημείωμα στο Twitter.

Και ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε το δικό του σχόλιο στα σόσιαλ μίντια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...