329
Επιδίωξη της Φώφης Γεννηματά είναι να προχωρήσει σε διαδικασίες – εξπρές και να κάνει το συνέδριο μέσα στο Νοέμβριο | INTIMEnews

ΠΑΣΟΚ εν βρασμώ: Η Φώφη αιφνιδιάζει με έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 14:56
Επιδίωξη της Φώφης Γεννηματά είναι να προχωρήσει σε διαδικασίες – εξπρές και να κάνει το συνέδριο μέσα στο Νοέμβριο
|INTIMEnews

ΠΑΣΟΚ εν βρασμώ: Η Φώφη αιφνιδιάζει με έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 14:56

Το ότι κάτι σιγόβραζε στο Κίνημα Αλλαγής (ή και στο ΠΑΣΟΚ) ήταν λίγο-πολύ γνωστό. Το ποσοστό των εκλογών της 7ης Ιουλίου (8,10%) ναι μεν προσέφερε την εφήμερη ικανοποίηση της τρίτης θέσης, αλλά απείχε από το διψήφιο που είχαν θέσει ως στόχο τα στελέχη και η Φώφη Γεννηματά. Από το ίδιο το βράδυ των εκλογών είχαν αρχίσει, αν όχι η γκρίνια, σίγουρα ο προβληματισμός και οι αιχμές για τη στρατηγική της ηγεσίας. Εκατό και κάτι ημέρες μετά και μέσα σε αυτό το κλίμα εσωστρέφειας, η κυρία Γεννηματά οδηγεί αιφνιδιαστικά το ΠΑΣΟΚ σε έκτακτο συνέδριο, επιταχύνοντας τις όποιες εξελίξεις.

Τι θέλει να επιτύχει με την κίνησή της αυτή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (και του ΠΑΣΟΚ); Μια πρώτη ανάγνωση είναι ότι θέλει να αιφνιδιάσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους και καθώς ελέγχει τους κομματικούς μηχανισμούς να επανεκλεγεί θριαμβευτικά στην ηγεσία του βασικού πυλώνα του ΚΙΝΑΛ, παύοντας αυτομάτως την όποια αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της.

Το ζήτημα είναι ότι και ο Παύλος Γερουλάνος –υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ ο οποίος μάλιστα πήρε υπερδιπλάσιο ποσοστό απ’ ό,τι το κόμμα (13,19% έναντι 5,16%)– έχει ζητήσει θέμα διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου. Και είναι ένα θέμα ποιος έχει προλάβει ποιον. Και αν υπάρχει κι άλλος…

Μόλις την περασμένη Τρίτη η κυρία Γεννηματά δήλωνε με νόημα στον ΑΝΤ1 ότι «όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, εξάλλου το 2017 οκτώ είχαν φιλοδοξίες. Το 2021 έχουμε εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, για όποιον έχει φιλοδοξίες». 

Σε κάθε περίπτωση ο κύβος ερρίφθη και το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ηγεμόνευσε πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος της Μεταπολίτευσης, αλλά τώρα βρίσκεται σε χαμηλή πτήση, οδεύει προς έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, η κυρία Γεννηματά συγκάλεσε το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ (Γραμματεία ΚΟΕΣ- ευρωβουλευτές- βουλευτές ΠΑΣΟΚ) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 15:00 και την ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 13:00, προκειμένου να τεθεί προς έγκριση  στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Επειτα από τις εξελίξεις αυτές η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής μεταφέρεται για τις 7-8 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...