185
Ο Σαϊντού Καμαρά κατά την παρέλαση στον Αγιο Δημήτριο Αθηνών | ΕΡΤ

Παρέμβαση Κεραμέως για τον Σαϊντού Καμαρά

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2022, 11:09
Ο Σαϊντού Καμαρά κατά την παρέλαση στον Αγιο Δημήτριο Αθηνών
|ΕΡΤ

Παρέμβαση Κεραμέως για τον Σαϊντού Καμαρά

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2022, 11:09

Το σχολείο του Σαϊντού Καμαρά, καθηγητές όσο και συμμαθητές, αλλά και το υπουργείο Παιδείας έχουν φροντίσει για την ενίσχυση του φακέλου του μαθητή, σχετικά με την απόδοσή του, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Με tweet το Σάββατο η υπουργός ανέφερε για τον Καμαρά, που είναι πρόσφυγας από την Γουϊνέα,  «μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον».

Προσθέτει ακόμη ότι «θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Ο Σαϊντού, αριστούχος σήμερα μαθητής, ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 16 ετών ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, έπειτα από ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από την χώρα του καθώς αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας.

Χτες παρέλασε μαζί με τους συμμαθητές του στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου.

«Πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο, τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στην Αθήνα, στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Νικόλαος Κακλαμάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...