431
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στα εγκαίνια του ιστορικού κέντρου του ΕΒΕΑ την περασμένη εβδομάδα | ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Θετικός ο Νίκος Παππάς στην κατά Τσακαλώτο «χείριστη πρόταση»…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2017, 11:38
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στα εγκαίνια του ιστορικού κέντρου του ΕΒΕΑ την περασμένη εβδομάδα | ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIMENEWS

Θετικός ο Νίκος Παππάς στην κατά Τσακαλώτο «χείριστη πρόταση»…

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2017, 11:38

Ανοικτός στην πρόταση για την ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς χρήματα, τουλάχιστον μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους, εμφανίζεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς.

Θυμάστε πώς -μάθαμε- ότι είχε αντιδράσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ίδια πρόταση; «Εάν αυτή είναι μια επιλογή, τότε είναι η χειρότερη των χειροτέρων για την Ελλάδα! Εχουμε διαπραγματευτεί ένα σκληρό πρόγραμμα με το ΔΝΤ, με την προϋπόθεση ότι θα έρθει με πρόγραμμα και θα πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ώστε να γυρίσουμε σελίδα» είχε πει, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Μαΐου. Μάλιστα είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό και μαζί είχαν απορρίψει αυτή τη «χείριστη» πρόταση.

Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν πολλά. Ανάμεσα σε άλλα, η γραβάτα που ήλπιζε να φορέσει κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας έγινε φέσι. Και απ΄ότι φαίνεται άλλαξε και η στάση της κυβέρνησης σχετικά με τον ρόλο του Ταμείου.

«Εφόσον η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανοίγει το δρόμο για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, η Ελλάδα δεν θα πει όχι σε μια λύση που οδηγεί την χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) είναι μια λύση που ανοίγει τον δρόμο για να επιστρέψουμε σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις αγορές και να στείλουμε ένα σήμα ότι περνάμε σε άλλη φάση», ανέφερε ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

Τόνισε ότι «πρέπει να μιλάμε για τις δυσκολίες με τρόπο ανοιχτό και ειλικρινή» και παραδέχθηκε ότι «αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ένα πεδίο όπου πιο δύσκολο είναι να επιτευχθεί μια λύση στο Eurogroup, παρά στη σύνοδο κορυφής».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό αποτυπώνει και ένα δομικό πρόβλημα που υπάρχει στην Ευρώπη. Ενα πρόβλημα διαφάνειας στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί και λογοδοσίας όσων υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά στη διαδικασία αυτή».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η χώρα μας δεν είναι απομονωνμένη αλλά ότι έχει κερδίσει συμμάχους κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων. «Τον Ιούλιο του 2015, ήμασταν απελπιστικά μόνοι και τώρα οι εξελίξεις μας δικαιώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσο για το σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό βρίσκεται στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και ότι τις επόμενες μέρες θα πάει προς τις επιτροπές, ενώ στα μέσα προς τα τέλη Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί.

«Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο όπου για πρώτη φορά επιχειρείται να μπει μια τάξη με όρους διαφάνειας σε αυτό το τοπίο. Το νέο σχέδιο νόμου εισάγει και την πλατφόρμα κατανομής του διαφημιστικού χρόνου που θα ολοκληρωθεί με ένα σύστημα στο οποίο οι συναλλαγές θα είναι διαφανείς και δημόσιες και αυτό θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών και του Δημοσίου», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...