Στη δικαίωση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την εκλογή του ίδιου στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και εκ των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα της Νίκης Λυμπεράκη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα» που προβλήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Mega.
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες δεν είναι «ούτε ρεβάνς ούτε προσωπική δικαίωση».
«Πρέπει να υπάρξει δικαίωση των θέσεων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, του έργου που έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν πήρε όλο το βάρος και ευθύνες που δεν είχε το ίδιο. Δικαίωση για τις θέσεις και τις προοπτικές, τις αρχές του κόμματος», σημείωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος –για την Ιστορία– δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ· ως γνωστόν είναι πρόεδρος του εκλογικά αποτυχημένου ΚΙΔΗΣΟ.
«Εγώ θεωρώ ότι ο αγώνας συνεχίζεται πάντα και εγώ πάντα πάλευα για τις αξίες, πάντα θα παλεύω για τις αξίες, σε όποιο μετερίζι κι αν είμαι» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως «η ενεργός μου δράση είναι δεδομένη, είναι συνεχής, θα είναι συνεχής. Θα στηρίξω, θα βοηθήσω το κόμμα με κάθε τρόπο από όποια θέση», σημείωσε αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην εκλεγεί τελικά.
Κατά τα άλλα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει ο ίδιος και για τους οποίους θα επιμείνει σε περίπτωση εκλογής του.
«Θέλουμε ένα κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο, θέλουμε ένα γενικό συμβόλαιο δικαιοσύνης απέναντι στις ανισότητες, απέναντι στις αδικίες, θέλουμε την κοινωνία συμμέτοχη και θέλουμε να απελευθερώσουμε κοινωνικές δυνάμεις για να μπορεί να είναι παραγωγικές και να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας πίσω στην Ελλάδα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θέμα ουσίας για την προοπτική της χώρας».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε τον ρόλο του «εγγυητή της ενότητας του κόμματος», ενώ αναγκαστικά αναφέρθηκε και στην παράλληλη πορεία που ακολούθησε με το κόμμα, όταν αποχώρησε και ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ, με συνέπεια η παράταξη να συρρικνωθεί τον Ιανουάριο του 2015 σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.
«Θεώρησα ότι η ενότητα πρέπει να στηριχθεί και σε κάποιες αξίες και σε κάποια παράδοση και σε κάποιες προοπτικές μιας πολιτικής πλατφόρμας, αυτό ήθελα να εκφράσω, και θεωρώ πάνω σε αυτές τις βάσεις μπορούμε να ξαναχτίσουμε και σήμερα μια ενωμένη παράταξη» προσπάθησε να εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και συνεχίζοντας τη θεωρία του για το πρόβλημα που συνιστούν για το πολίτευμα τα social media, ο κ. Παπανδρέου είπε:
«Θεωρώ ότι ένας λόγος που έχουμε προβλήματα στην κοινωνία μας, της ανισότητας, της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής, της αδικίας, είναι ότι ουσιαστικά έχει τρωθεί από τα μέσα η δημοκρατία, οι δημοκρατικοί θεσμοί. Διότι ελέγχονται από μεγάλα συμφέροντα, τα big data δεν είναι μόνο μεγάλα δεδομένα, είναι ποιος τα ελέγχει αυτά. Ποιος τα αξιοποιεί αυτά» σημείωσε για να τονίσει στη συνέχεια πως θα πρέπει να «συγκρουστούμε με αυτήν την υπερσυγκέντρωση της ανισότητας και της εξουσίας».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News