169
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παπαευαγγέλου: Κατά 45% αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 18:20
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Παπαευαγγέλου: Κατά 45% αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 18:20

Καθώς στην Αττική τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 45% την τελευταία εβδομάδα, οι ειδικοί της επιτροπής αποφάσισαν να λάβουν νέα περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή στην ενημέρωση των 6 μ.μ. η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Τα βλέμματα όλων μας μετακινήθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική, διότι έχουμε αύξηση κρουσμάτων 45% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα, στην Αττική έχουμε 2.800 ενεργά κρούσματα», τόνισε η καθηγήτρια.

Η ίδια διευκρίνισε ότι οι περισσότερες γειτονιές της Αθήνας έχουν αύξηση, και όχι μόνο το κέντρο και ο βόρειος τομέας, όπου φαινόταν ότι αυξάνονται τα κρούσματα τις προηγούμενες εβδομάδες.

«Τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα έχουν φτάσει κατά μέσο όρο σε 7,1 ανά 100.000 κατοίκους. Ενοχλεί η μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές και η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλες τις γειτονιές», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Αναφορικά με την πληρότητα στα νοσοκομεία της Αττικής, είναι 43% στις απλές κλίνες Covid, και 61% στις κλίνες ΜΕΘ-Covid, όπως είπε η ίδια. Ωστόσο, οι επιστήμονες φοβούνται ότι η μεγάλη αύξηση θα γεμίσει σύντομα τα κρεβάτια των νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...