394
Ετοιμος για την επόμενη φάση της υπόθεσης του ο Γιάννης Πανούσης: Την καταθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών | Nikos Libertas/SOOC

Μόνος ο Πανούσης στη Βουλή, αρνείται να καταθέσει ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2015, 20:25
Ετοιμος για την επόμενη φάση της υπόθεσης του ο Γιάννης Πανούσης: Την καταθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών
|Nikos Libertas/SOOC

Μόνος ο Πανούσης στη Βουλή, αρνείται να καταθέσει ο Τόσκας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2015, 20:25

Με τη φράση «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις “τρακατρούκες” των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”» από την επιστολή καταπέλτη του Γιάννη Πανούση που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τετάρτης να προκαλεί εντυπώσεις και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ένταση στην υπόθεση των αποκαλύψεών του, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολιτη είναι τώρα έτοιμος για την επόμενη φάση: την καταθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου την προσεχή Τετάρτη. Δηλώνει πρόθυμος και έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών για τις καταγγελίες. Η απόφαση ελήφθη μετά το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης και με την πρόεδρο της επιτροπής να προσπαθεί να το αποτρέψει λέγοντας «Μετά την εξέλιξη με τη μήνυση και την ενασχόληση πλέον της Δικαιοσύνης με την ουσία της υπόθεσης, αναρωτιέμαι τι θα μπορεί να μας πει και ο κ. Πανούσης την Τετάρτη».

Πάντως παραμένει ανοιχτό το αίτημα της αντιποίτευσης για κλήση τόσο του Νίκου Παρασκευόπουλυο όσο και του Νίκου Τόσκα οι οπίοι χθες  κατέθεσαν μηνυτήρια κατά αγνώστων , φωτογραφίζοντας βέβαια τον Γιάννη Πανούση. Η απάντηση του τέως υπουργού δεν άργησε να έρθει και ήταν εκρηκτική.

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.
Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.
Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους.
Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- «χρήσιμων ηλιθίων».
ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;).
Καθηγητής
Γιάννης Πανούσης»

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...