300
Ειδικά για τη Μαριούπολη, ο αμερικανός πρεσβευτής εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία του «για τα εκατοντάδες χρόνια της ελληνικής της ταυτότητας» | INTIMEnews

Πάιατ: «Βλέπουμε με τρόμο τις ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές αμάχων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 15:25
Ειδικά για τη Μαριούπολη, ο αμερικανός πρεσβευτής εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία του «για τα εκατοντάδες χρόνια της ελληνικής της ταυτότητας»
|INTIMEnews

Πάιατ: «Βλέπουμε με τρόμο τις ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές αμάχων στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 15:25

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, τόνισε σε σημερινή του δήλωση ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. «Και έχουμε επισημάνει», πρόσθεσε, από την περασμένη εβδομάδα, πόσο σημαντική είναι αυτή η υπηρεσία και η ικανότητα».

Ο αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε ευτυχής που έχει ήδη ξεκινήσει η αποχώρηση των ελλήνων διπλωματών και δημοσιογράφων από την υπό ρωσική πολιορκία Μαριούπολη, αλλά και για το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πόλη των 500.000 κατοίκων, η Ελλάδα διατηρεί τη διπλωματική της εκπροσώπηση (με τον γενικό πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη).

Ο Τζέφρι Πάιατ χαιρέτισε τους συναδέλφους του από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον πρέσβη, τον πρόξενο που έχει παραμείνει στη Μαριούπολη και όλους τους έλληνες δημοσιογράφους που έμειναν επί μέρες στην πόλη, «για να καταγράψουν τη βία, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών εναέριων επιδρομών κοντά στο Σαρτανά».

Ειδικά για τη Μαριούπολη, ο αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία του «για τα εκατοντάδες χρόνια της ελληνικής της ταυτότητας».

Στο ίδιο πλαίσιο, μίλησε για μια «τρομερά επώδυνη εβδομάδα για όλους μας, καθώς παρακολουθήσαμε τη φρικιαστική βία που επέβαλε η Ρωσία στον λαό της Ουκρανίας, μέσω της προμελετημένης της εισβολής σε μια κυρίαρχη, δημοκρατική χώρα».

«Βλέπουμε με τρόμο τις ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές αμάχων σε μεγάλες πόλεις, όπως στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη», παράλληλα όμως, υπογράμμισε, «αντλούμε κουράγιο από την αντίσταση και την αίσθηση αυτοπεποίθησης που επιδεικνύουν οι γενναίοι Ουκρανοί».

Τέλος, επικαλούμενος όσα είπε στην ομιλία του την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Τζέφρι Πάιατ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών, για να συμπληρώσει:

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους δημοκρατικούς συμμάχους και εταίρους μας στον κόσμο για να καταφέρουμε ισχυρό πλήγμα στη Ρωσία για τις πράξεις της, και σε συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να προστατεύσουμε κάθε τετραγωνικό μέτρο νατοϊκού εδάφους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...