419
O Ντόναλντ Τραμπ βρήκε να πει ότι ο 75χρονος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε»... | Reuters/CreativeProtagon

Οταν ο Τραμπ ξεπερνά τον εαυτό του: «Προβοκάτορας» ο 75χρονος που σπρώχτηκε στο Μπάφαλο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 10:54
O Ντόναλντ Τραμπ βρήκε να πει ότι ο 75χρονος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε»...
|Reuters/CreativeProtagon

Οταν ο Τραμπ ξεπερνά τον εαυτό του: «Προβοκάτορας» ο 75χρονος που σπρώχτηκε στο Μπάφαλο

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 10:54

Αν έχει ένα ταλέντο ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτό είναι να ξεπερνάει κάθε μέρα τον (κακό) εαυτό του. Αυτή τη φορά ισχυρίστηκε ότι ο 75χρονος –ο 75χρονος επαναλαμβάνουμε– πολίτης που έπεσε έπειτα από σπρώξιμο που δέχτηκε από αστυφύλακες στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ήταν προβοκάτορας!

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ένα ακόμη κύμα αγανάκτησης στις ΗΠΑ. Σε αυτό διακρίνεται ο 75χρονος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο να πλησιάζει μόνος του μια αστυνομική διμοιρία και να σπρώχνεται από δύο αστυνομικούς και να πέφτει βίαια στο έδαφος.

Μια πρώτη επίσημη αναφορά έκανε λόγο ότι ο διαδηλωτής, ο οποίος αιμορραγούσε έντονα και φάνηκε να είχε χάσει τις αισθήσεις του, «σκόνταψε και έπεσε». Μετά την κατακραυγή, οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε αναστολή και απαγγέλθηκαν εις βάρος τους κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος.

«Ο διαδηλωτής του Μπάφαλο που σπρώχθηκε από την αστυνομία μπορεί να είναι ένας προβοκάτορας των Antifa», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στο κίνημα που κατηγόρησε ότι πυροδότησε βία στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Τζορτ Φλόιντ.

Ο πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε, με μάλλον μπερδεμένο τρόπο, σε ένα δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου One America News Network (OANN) σύμφωνα με το οποίο ο Μάρτιν Γκουτζίνο επιδίωκε να υποκλέψει τις ενδοεπικοινωνίες της αστυνομίας.

«Παρακολούθησα, έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος στο Twitter. «Στόχευε τον σαρωτή; Μπορεί να είναι στημένο;» διερωτήθηκε στο τέλος της ανάρτησής του ο Τραμπ, της μοναδικής που έκανε την Τρίτη, ημέρα της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.  Το ακραίο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο OANN, που αναμεταδίδει τακτικά θεωρίες συνωμοσίας, έχει καταφέρει να κερδίσει την εύνοια του Τραμπ ο οποίος το αναφέρει τακτικά ως παράδειγμα.

Αυτός ο φαιδρός ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ προκάλεσε την οργή του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Aντριου Κουόμο, ο οποίος δήλωσε «αηδιασμένος» από τον ισχυρισμό του Τραμπ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα tweet σήμερα που με εκπλήσσει ακόμη και μετά από όλα τα tweets που έχει κάνει», δήλωσε ο Κουόμο.

«Διαβάζεις τα tweets του, φτάνεις σε ένα σημείο που λες: “Τίποτα δεν μπορεί να με εκπλήξει – τα έχω δει όλα”», πρόσθεσε ο κυβερνήτης. «Και μετά εκπλήσσεσαι ξανά. Σοκάρεσαι ξανά. Αηδιάζεις ξανά».

Ο Κουόμο ζήτησε από τον Τραμπ να απολογηθεί.

«Κατηγόρησε αυτόν τον άντρα ότι συνδέεται με τους Antifa – χωρίς καμία απόδειξη. Χωρίς γεγονότα, απλά ένας ισχυρισμός», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας.

«Θέλω να πω, αν υπήρχε ποτέ ένα κατακριτέο, ανόητο σχόλιο, και από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (…) Αυτή τη στιγμή της αγωνίας και του θυμού τι κάνει; Ρίχνει λάδι στη φωτιά… Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το tweet», κατέληξε ο Κουόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...