329
Τραπέζι για χορτοφάγους: όπως σε όλα περί την διατροφή ισχύει και εδώ ότι πρέπει να υπάρχουν όρια | Seda College

Οταν η τάση γίνεται «εμμονή»: πέθαινε το παιδί τους και συνέχιζαν την vegan διατροφή

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 20:42
Τραπέζι για χορτοφάγους: όπως σε όλα περί την διατροφή ισχύει και εδώ ότι πρέπει να υπάρχουν όρια
|Seda College

Οταν η τάση γίνεται «εμμονή»: πέθαινε το παιδί τους και συνέχιζαν την vegan διατροφή

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 20:42

Παρά τρίχα γλίτωσαν την φυλακή οι γονείς ενός σοβαρά υποσιτισμένου κοριτσιού από το Σίδνεϊ, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Το ζευγάρι, το οποίο δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, είχε παραδεχτεί το 2018 ότι στερούσε κατ’ εξακολούθηση από το παιδί του βασικές θρεπτικές ουσίες και τροφές θέτοντάς το σε σοβαρό κίνδυνο.

Αποτέλεσμα: το μικρό παιδί, ηλικίας τριών ετών, ήταν τόσο υποσιτισμένο που έμοιαζε με νεογέννητο. Επίσης έπασχε από μια πάθηση των οστών η οποία του προκαλούσε πολλαπλά μικρά κατάγματα ενώ παράλληλα δεν είχε δόντια. Η vegan διατροφή που επέλεξαν οι γονείς του κοριτσιού περιείχε μεταξύ άλλων βρώμη, πατάτες, ρύζι, τόφου, ψωμί, φυστικοβούτυρο, γάλα ρυζιού και ενίοτε φρούτα.

Πλέον ζει με άλλα μέλη της οικογένειας της στο Κουίνσλαντ και η υγεία της έχει βελτιωθεί, αλλά χρειάζεται ακόμα συνεχή λογοθεραπεία και φυσιοθεραπεία, λαμβάνει φάρμακα και συμπληρώματα για να τονώσει την ανάπτυξη της και παραμένει σωματικά και ψυχικά κάτω από το μέσο όρο για την ηλικία της.

Η δικαστής Σάρα Χάγκετ τόνισε ότι: «είναι ευθύνη του κάθε γονέα να διασφαλίσει ότι η διατροφή που παρέχει στα παιδιά του είναι ισορροπημένη. Αυτή η ευθύνη παραμένει πολύ σημαντική ανεξάρτητα από τη διατροφική προτίμηση των γονέων».

Οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν όταν το κορίτσι, ύστερα από μια επιληπτική κρίση τον Μάρτιο του 2018 διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Κουίνσλαντ. Την περίοδο εκείνη ζύγιζε 4,89 χιλιόγραμμα και ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε τον γιατρό.

Το μικρό παιδί είχε μελανιασμένα χείλη, κρύα χέρια και πόδια, χαμηλά επίπεδα σακχάρου και ασβεστίου και ελάχιστο μυϊκό τόνο. Δεν μπορούσε να σηκωθεί και να καθίσει χωρίς βοήθεια, δεν είχε σωστή ανάπτυξη οστών και δεν μιλούσε.

Όταν οι γιατροί την έβαλαν σε πρόγραμμα κανονικής διατροφής τον Απρίλιο του 2018 και έλαβε επιπλέον υποστήριξη, άρχισε σιγά σιγά να αναπτύσσεται.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, οι γονείς έλεγαν διαρκώς ψέμματα ότι το κορίτσι έτρωγε περιστασιακά ζωικά προϊόντα και πως σύντομα θα εμβολιαζόταν.

Τώρα πλέον χωρισμένοι, οι γονείς που έβαλαν μια τάση της εποχής πάνω από το ίδιο τους το παιδί προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...