286
Νυφούδης, Παναγιωτόπουλος, Ράπτη δίνουν θρησκευτικό όρκο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ορκίστηκαν τρεις νέοι βουλευτές – η χειραψία του Παναγιωτόπουλου με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 19:18
Νυφούδης, Παναγιωτόπουλος, Ράπτη δίνουν θρησκευτικό όρκο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ορκίστηκαν τρεις νέοι βουλευτές – η χειραψία του Παναγιωτόπουλου με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 19:18

Τρεις νέοι βουλευτές, δύο από τη ΝΔ και ένας από το Ποτάμι ορκίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με θρησκευτικό όρκο ενώπιον της Ολομέλειας και αλλάζοντας -λίγο- τον χάρτη της Βουλής.

Πρόκειται για τη Ζωή Ράπτη, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Νίκο Νυφούδη.

Οι τρεις νέοι βουλευτές καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες έδρες των, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου οι οποίοι είχαν παραιτηθεί από το βουλευτικό τους αξίωμα, καθώς θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Και οι τρεις παραιτηθέντες βουλευτές στις επιστολές τους, σημείωσαν ότι παραμένουν συνεπείς στις ηθικές αρχές και αξίες τους και δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία δεν συνιστά ασυμβίβαστο η ιδιότητα του βουλευτή, με την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, που πρόσφατα πήρε τη θέση του Γιώργου Αμυρά και ο Νίκος Νυφούδης που πήρε τη θέση της Κατερίνας Μάρκου κάθονται στα έδρανα του Ποταμιού δίπλα στον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Μαυρωτά

Μολονότι οι τρεις παραιτηθέντες βουλευτές ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία, μία έδρα ανήκει στο Ποτάμι καθώς η κυρία Μάρκου είχε εκλεγεί στη Β’ Θεσσαλονίκης με το συγκεκριμένο κόμμα τον Σεπτέμβριο του 2015. Στη θέση της ορκίστηκε ο κ. Νυφούδης ο οποίος έσπευσε να πάρει τη θέση του δίπλα σε άλλους βουλευτές του Ποταμιού, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανακτήσει την οντότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς αριθμεί πλέον πέντε έδρες (εδώ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Σε όρους μικροπολιτικής ένα επίσης ενδιαφέρον στιγμιότυπο ήταν η χειραψία του κ. Παναγιωτόπουλου με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι γνωστό ότι ο νέος βουλευτής δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...