297
| ΙΝΤΙΜΕnews

Ολα δείχνουν παράταση του lockdown – Εξαδάκτυλος: Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 09:07

Ολα δείχνουν παράταση του lockdown – Εξαδάκτυλος: Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 09:07

Με τα δύο 24ωρα μέχρι τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας να είναι καθοριστικά για τη συνέχιση ή μη του lockdown στην Αττική, πληθαίνουν οι φωνές που συνηγορούν ότι είναι «υγειονομικά ασφαλές» η παράτασή του για μία με δύο εβδομάδες ακόμα.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη στο Mega, o καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε ότι το lockdown θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας, ενώ από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, έκρινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι υγειονομικά ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown.

Την Πέμπτη σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, συνέστησε υπομονή.

«Το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε τρεις ημέρες από σήμερα (…) Αισθάνομαι ότι όλοι επιθυμούν παράταση του lockdown», ανέφερε, αν και όπως είπε, «βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση, οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΠΙΣ παραδέχτηκε ότι το lockdown εν προκειμένω φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα, ακριβώς επειδή έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, σε αντίθεση με αυτό του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι είναι πιθανό να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα,

Εκτίμησή του, επίσης, ήταν ότι φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από απόψεως μέτρων σε σχέση με πέρυσι, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...