286
Η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ | Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ στον Γαβρόγλου: Οι φύλακές μας δεν μπορούν να κυνηγούν κακοποιούς

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 16:41
Η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ
|Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ στον Γαβρόγλου: Οι φύλακές μας δεν μπορούν να κυνηγούν κακοποιούς

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 16:41

Οι πανεπιστημιακές αρχές δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα ούτε ικανότητες να αντιμετωπίσουν περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς στους χώρους των ιδρυμάτων, δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας.

Η αναφορά του έρχεται σε απάντηση δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, νωρίτερα την Τρίτη, ότι υπεύθυνη για την φύλαξη των χώρων είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα. Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού ήταν η επιστολή 471 φοιτητών του ΑΠΘ, και ειδικά της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι επισήμαιναν ότι στους χώρους του Πανεπιστημίου καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα παραβατικότητας, όπως διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μήτκας επισήμανε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να διαφυλάξει τους χώρους από διακινητές και άλλα τέτοια στοιχεία, δεν μπορεί να ασχολείται με εγκλήματα ποινικού δικαίου ούτε να συλλάβει κανένα.

» Οι φύλακές μας είναι θυρωροί και επόπτες κτιρίων, ούτε επιχειρησιακή ικανότητα έχουν, ούτε νομική εξουσιοδότηση να κυνηγούν διακινητές» είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η ΕΛΑΣ έχει από την πρώτη ημέρα το ελεύθερο να δράσει όπως νομίζει».

Το ζήτημα της διακίνησης των ναρκωτικών στο ΑΠΘ είναι «σοβαρό θέμα, μας απασχολεί διαρκώς, γίνεται αγώνας εδώ και τρία χρόνια που είμαστε πρυτανεία αλλά απασχόλησε και τις προηγούμενες πρυτανικές αρχές».

Ο κ. Μήτκας παραδέχτηκε ότι «το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί το πρόβλημα της διακίνησης έξω από το κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχόλης». Πρόσθεσε ότι παρά την προσπάθεια των πρυτανικών αρχών «οι συμμορίες έφυγαν έκτος campus και κάνουν προσπάθεια επιστροφής μεταξύ του ΑΧΕΠΑ και του Πολυτεχνείου».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους, εξηγώντας ότι «μόνη αρμόδια να περιφρουρήσει τους χώρους είναι η εκπαιδευτική κοινότητα». Τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων για αυτά τα προβλήματα και πρόσθεσε ότι «αν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις ο πρύτανης είναι ο μονός αρμόδιος να καλέσει την αστυνομία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...