419
Το Ιδρυμα Ευγενίδου θα μας ταξιδέψει σε κόσμους χωρίς βαρύτητα, αλλά με μεγάλη γοητεία |

Οι αστροναύτες προσγειώνονται στο Πλανητάριο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 12:56
Το Ιδρυμα Ευγενίδου θα μας ταξιδέψει σε κόσμους χωρίς βαρύτητα, αλλά με μεγάλη γοητεία
|

Οι αστροναύτες προσγειώνονται στο Πλανητάριο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 12:56

Μία συναρπαστική γαλαξιακή βόλτα μας υπόσχεται το Ιδρυμα Ευγενίδου για τη Δευτέρα 23 Απριλίου, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, που η μία συμπληρώνει την άλλη. Η αμερικανίδα αστροναύτης, πιλότος και μηχανικός της NASA Μάρσα Αϊβινς, προσκεκλημένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, θα δώσει διάλεξη στις 18.30 με θέμα «Η ιστορία των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων». Θα προσπαθήσει να μυήσει το κοινό στην ιδέα της πρώτης διαστημικής αποστολής, θα μοιραστεί τη μοναδική εμπειρία να απομακρύνεσαι από τον πλανήτη Γη και θα εξιστορήσει τραγελαφικές εμπειρίες από την καθημερινότητά της σε ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα.

jsc2009e205850
Η αμερικανίδα αστροναύτης Μάρσα Αϊβινς θα διηγηθεί με χιούμορ πώς είναι να ζεις σε έναν κόσμο χωρίς βαρύτητα

Η ψηφιακή παράσταση «Το μέλλον στο Διάστημα» θα φιλοξενηθεί στις 20.00 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και θα επιχειρήσει να απαντήσει ορισμένα καυτά ερωτήματα, όπως: θα κατασκευάσουμε ποτέ διαστημικές βάσεις στη Σελήνη και στον Αρη; Πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον «κόκκινο πλανήτη» και ποιες είναι οι βασικότερες δυσκολίες; Θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από τα στενά όρια του ηλιακού μας συστήματος, ή μήπως τα διαστρικά ταξίδια θα παραμείνουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για πάντα;

Το εργαστήριο «Από τις λέξεις…στα κόμικς» θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 και απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού και Α’, Β’, Γ’ Λυκείου με έναν ενήλικα συνοδό. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν σύντομες ιστορίες κόμικς.

Στην αρχή θα αναζητήσουν πληροφορίες στις συλλογές της βιβλιοθήκης για ποικιλία θεμάτων σχετικών με την εξερεύνηση του διαστήματος και τη διαβίωση σε έναν διαστημικό σταθμό. Ανακαλύπτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία, εξοικειώνονται με διάφορες τεχνικές αναζήτησης και σύνθεσης πληροφοριών. Στη συνέχεια θα γίνει μία εισαγωγή στις βασικές αρχές δημιουργίας κόμικς και θα κληθούν να γράψουν μία φανταστική ιστορία με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Με τη βοήθεια ειδικών λογισμικών θα μετατρέψουν την αφήγησή τους σε κόμικς.

 Πληροφορίες πρόσβασης

Για την ομιλία και την ψηφιακή παράσταση, η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητα όμως είναι τα δελτία εισόδου που διανέμονται από το Ταμείο του Πλανηταρίου, μία ώρα και δύο ώρες πριν από την έναρξή τους, αντίστοιχα. Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί ως δύο δελτία εισόδου. Για το Εργαστήριο, η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη όμως είναι η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 210 9469631.

Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6985903381 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eef.edu.gr. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Ιδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...