679
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κατά την περιοδεία του στον Νομό Θεσσαλίας | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσίπρας πήγε να συμπαρασταθεί στους αγρότες των μπλόκων στο Κιλελέρ – Στήριξε και Κύρτσο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 16:23
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κατά την περιοδεία του στον Νομό Θεσσαλίας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσίπρας πήγε να συμπαρασταθεί στους αγρότες των μπλόκων στο Κιλελέρ – Στήριξε και Κύρτσο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 16:23

Περιοδεία στη Θεσσαλία -επίκεντρο των κινητοποιήσεων των αγροτών- πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της οποίας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων στο δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «αποκλεισμό της φωνής του αγροτικού κόσμου από τη σφαίρα των μέσων ενημέρωσης», για να τονίσει ότι φέτος διακυβεύεται όχι μόνο η οικονομική επιβίωση των αγροτών αλλά «η παραμονή στα χωράφια, στην ύπαιθρο».

Το διακύβευμα, είπε, «είναι αν θα συνεχίσουν να παράγουν. Και αυτό είναι κρίσιμο για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία».

«Δεν έχει σημασία αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί σας […] Είναι στοιχείο της Δημοκρατίας τα κόμματα και κυρίως η κυβέρνηση να ακούει τα αιτήματά σας, να τοποθετείται, να συμφωνεί ή να διαφωνεί και οι πολίτες να ενημερώνονται» και επιμένοντας στα περί αποκλεισμού των εκπροσώπων των αγροτών από τα μέσα ενημέρωσης, τον απέδωσε στο γεγονός όπως είπε, ότι «τα αιτήματα που καταθέτετε, κυρίως αυτά που αφορούν στο υπερβολικό κόστος και το ενεργειακό, είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τις αγροτικές οικογένειες αλλά και τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μέση επιχείρηση».

Για πρώτη φορά, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας η φωνή των αγροτών ταυτίζεται με τη φωνή αγωνίας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.«Δεν είναι σχήμα λόγου ότι τα προβλήματά σας είναι πλέον υπαρξιακά, διότι ξέρω ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος στο κόστος παραγωγής πραγματικά καθιστούν ζήτημα ύπαρξης το να υπάρξει μία διέξοδος». Σε διαφορετική περίπτωση, «δεν θα υπάρχει κανένα όφελος να μένετε στην ύπαιθρο και να σπέρνετε τα χωράφια σας. Και αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά διαπίστωση», τόνισε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αγροτών και για μία ακόμη φορά επανέλαβε:

«Δεν μπορεί να κάνεις 5 δισ., ίσως και παραπάνω, απευθείας αναθέσεις, να κόβεις τη 13η σύνταξη και να δίνεις 1,5 δισ. για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, 7 δισ. εξοπλισμούς, και την ίδια στιγμή να λες ότι δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να στηρίξεις την κοινωνία που χειμάζεται».

Κύρτσος και Νοvartis

Επιμένοντας, τέλος, στη γραμμή και τις βολές Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης για τις διώξεις στην υπόθεση της λεγόμενης σκευωρίας της Novartis, o κ. Τσίπρας κατήγγειλε τις «συνθήκες καθεστώτος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με διώξεις δημοσιογράφων και δικαστών», ενώ τοποθετήθηκε ακόμη και για τη διαγραφή Κύρτσου από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανάγνωση του κ. Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ διεγράφη από το κόμμα του «επειδή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να γίνουμε όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει συνδέσει τις χρηματοδοτήσεις με βάση τα δικαιώματα», τα οποία όπως υποστήριξε, «δυστυχώς στην Ελλάδα είναι σε τέτοιες λογικές στοχοποίησης».

Μετά το Κιλελέρ ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στην Αγιά, όπου συζήτησε με αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες της περιοχής.

Απάντηση Οικονόμου

Ο κ. Τσίπρας «εμφανίζεται ως φίλος των αγροτών στα λόγια, όχι στην πράξη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημοσιοποιήσει τα περιβόητα 5 δισ. των απευθείας αναθέσεων που καταγγέλλει.

«Οι ιδέες του έχουν σκουριάσει και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για αυτό καταφεύγει σε ψέματα και αοριστίες περί απευθείας αναθέσεων και δημοσιονομικής σπατάλης», τόνισε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ενισχύσει, ενισχύει και θα ενισχύσει τον αγροτικό κόσμο, εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων. Με υπευθυνότητα».

Η απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα έχει αναλυτικά ως εξής:

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε, θεωρητικά, τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, αλλά η πολιτική του κριτική εστιάστηκε στα ΜΜΕ. Εργαλειοποίησε δηλαδή τα θέματα των αγροτών για να υπηρετήσει την προσωπική του πολιτική ατζέντα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι στην πράξη ούτε ενδιαφέρεται για αυτούς ούτε έχει να προσφέρει κάτι. Εμφανίζεται ως φίλος των αγροτών στα λόγια, όχι στην πράξη.

Οι ιδέες του έχουν σκουριάσει και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για αυτό καταφεύγει σε ψέματα και αοριστίες περί απευθείας αναθέσεων και δημοσιονομικής σπατάλης. Περιμένουμε να δημοσιοποιήσει τα περιβόητα 5 δισ. των απευθείας αναθέσεων για τα οποία μιλάει. Ο κ. Τσίπρας ανδρώθηκε πολιτικά μέσω της καταστροφής των μνημονίων και πασχίζει να επαναφέρει τον αγροτικό κόσμο σε εκείνη την εποχή. Τότε που ανέβαινε στα τρακτέρ και έδινε λύσεις σε όλα «με ένα νόμο κι ένα άρθρο».

Η κυβέρνηση έχει ενισχύσει, ενισχύει και θα ενισχύσει τον αγροτικό κόσμο, εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων. Με υπευθυνότητα, σεβασμό στην αλήθεια και συνέπεια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...