303
Οι «Γιαπωνέζες με τα μαύρα» σε πλήρη παράταξη | CNN

Ο Τραμπ στην Ιαπωνία με «στρατό» γυναικών σωματοφυλάκων για τη Μελάνια

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 17:40
Οι «Γιαπωνέζες με τα μαύρα» σε πλήρη παράταξη
|CNN

Ο Τραμπ στην Ιαπωνία με «στρατό» γυναικών σωματοφυλάκων για τη Μελάνια

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 17:40

Όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ και της συνοδείας του την Κυριακή στην Ιαπωνία -πρώτο σταθμό της δεκαήμερης περιοδείας του στην Ασία. Πρώτη προτεραιότητα των ιαπωνικών αρχών δεν είναι άλλη από την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ, ειδικά όμως για την προστασία της Μελάνια, αλλά και της Ιβάνκα Τραμπ, που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του, επιστρατεύθηκε μία διαφορετική από τα συνηθισμένα ομάδα ασφαλείας, αποτελούμενη αποκλειστικά από γυναίκες.

171102144558-training-female-riot-police-officers-tokyo-exlarge-169
Τα μέλη της ειδικής ομάδας ασφαλείας επί τω έργω (έστω και σε άσκηση) / CNN

Οι «Γιαπωνέζες με τα μαύρα» που θα αναλάβουν την ευθύνη της προστασίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ έκαναν μία μικρή επίδειξη των ικανοτήτων τους μπροστά από το αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο, παρουσία δημοσιογράφων.

Εκτός απο την Μελάνια, στην ευθύνη της ειδικής μονάδας των Γιαπωνέζων θα είναι επίσης η Ιβάνκα Τραμπ (που βρίσκεται ήδη στο Τόκυο), καθώς και τα υπόλοιπα θηλυκά μέλη της προεδρικής συνοδείας που αναμένεται να φθάσουν την Κυριακή στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου».

2017-11-03T101515Z_1031882968_RC1117454C80_RTRMADP_3_TRUMP-ASIA-JAPAN-IVANKA
Η λαμπερή Ιβάνκα με αμφίεση που παραπέμπει σε κιμονό, έφθασε ήδη στο Τόκυο όπου την υποδέχθηκε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε/ Reuters

Μιλώντας στο CNN, ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τζόναθαν Γουόκροου, σημείωσε πως η συγκρότηση μίας τέτοιας ειδικής μονάδας ασφαλείας αποτελεί δείγμα σεβασμού προς τις υψηλές καλεσμένες. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και κατά την τελευταία επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία τον Μάιο του 2016, συνοδεία της συζύγου του Μισέλ.

101525643-da83dff2-01dc-4d9f-af7f-4deb4ace480c
Οι γιαπωνέζες πράκτορες έτοιμες για την επίδειξη των ικανοτήτων τους/ CNN

Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ του CNN, τον πρώτο λόγο για την προστασία της Μελάνια και της Ιβάνκα θα έχουν οι πράκτορες των αμερικανικών υπηρεσιών, με τις μαυροντυμένες Γιαπωνέζες να έχουν βοηθητικό ρόλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...