200
Ο Σάββας Τσιτουρίδης όταν ανακοίνωνε την ίδρυση του κόμματός του μέσω της φιλόξενης συχνότητας της κρατικής τηλεόρασης | ERT/WebTV

Ο πολυδιαφημισμένος Τσιτουρίδης πήρε… 0,15% – η Παπακώστα λίγο καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 10:24
Ο Σάββας Τσιτουρίδης όταν ανακοίνωνε την ίδρυση του κόμματός του μέσω της φιλόξενης συχνότητας της κρατικής τηλεόρασης
|ERT/WebTV

Ο πολυδιαφημισμένος Τσιτουρίδης πήρε… 0,15% – η Παπακώστα λίγο καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 10:24

Ηταν πριν δύο μήνες, ακριβώς. Στις 26 Μαρτίου η ΕΡΤ1 διέκοπτε τη δημοσιογραφική της ροή για να μεταδώσει ζωντανά την είδηση ότι ο Σάββας Τσιτουρίδης, παλαιός υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, είχε μεταβεί στον Αρειο Πάγο για να ιδρύσει νέο κόμμα (που τάχα θα δημιουργούσε πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία).

Οντως ο κ. Τσιτουρίδης είχε ιδρύσει τους «Ελληνες Ριζοσπάστες» ανακοινώνοντας ότι θα κατεβεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και μάλιστα από την ΕΡΤ1 του είχαν επιτρέψει να κάνει το διάγγελμά του –τα πάντα στον αγώνα για να υπονομευτεί η εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και όντως ο κ. Τσιτουρίδης κατέβηκε στις ευρωεκλογές με φιλοδοξία «οι Ελληνες Ριζοσπάστες να καταγραφούν και παράλληλα να προκαλέσουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός συνασπισμού κεντροδεξιών κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων ενόψει των εθνικών εκλογών».

Τι κατάφερε ο κ. Τσιτουρίδης; Να πάρει ένα 0,15%, να τον ψηφίσουν δηλαδή όλοι κι όλοι 6.543 πολίτες (σε ποσοστό ενσωμάτωσης 75,42%). Εκτός και αν αυτοί οι ψηφοφόροι του κ. Τσιτουρίδη είναι όλοι τους προσωπικότητες της Κεντροδεξιάς, δύσκολο να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που ήλπιζαν ο ίδιος και η ΕΡΤ1 όταν τον διαφήμιζε.

Υπάρχει βέβαια και η λύση του… συνασπισμού του με τη Νέα Ελληνική Ορμή της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, η οποία είχε αντίστοιχες επιδόσεις: 0,20% και 8.749 ψήφοι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...