505
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης | INTIMENEWS

Ο Μητσοτάκης και το σχέδιο για «λιγότερο και καλύτερο κράτος»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 12:04
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
|INTIMENEWS

Ο Μητσοτάκης και το σχέδιο για «λιγότερο και καλύτερο κράτος»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 12:04

Από τις Βρυξέλλες, όπου ταξίδεψε για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στη Λάρισα θα βρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ενόψει της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, στις 24 και 25 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας, η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Παρασκευής.

«Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, λιγότερο και καλύτερο κράτος, ελεύθερη οικονομία, αλληλεγγύη στην πράξη σε όσους έχουν ανάγκη, ασφάλεια και όχι ανομία και εγκληματικότητα, ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι χώρους άκρατης κομματικοποίησης και διάλυσης, σύγχρονο σύστημα υγείας  και όχι υποβαθμισμένους πελατειακούς χώρους», τόνισε ο ίδιος.

Στη Θεσσαλία θα συναντήσει αγρότες, κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε μικρές παραγωγικές μονάδες, «για να συζητήσει με απλούς πολίτες», όπως σημείωσε, και «να στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να πάει η χώρα μπροστά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με μικρότερους φόρους, μικρότερες δαπάνες, ενθάρρυνση επενδύσεων, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων που είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης των τελευταίων ετών. «Είμαι εδώ για να ενώσω τους Ελληνες και δεν με ενδιαφέρει πού ανήκαν πολιτικά στο παρελθόν. Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και πάμε μπροστά», τόνισε.

Επανέλαβε την κριτική κατά της κυβέρνησης και της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τους δανειστές στο τελευταίο Eurogroup, επισημαίνοντας ότι χάθηκαν τρία χρόνια και ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «αντί να μας βγάλει από τα Μνημόνια υπέγραψε δύο νέα». 

«Είπε ότι θα μειώσει τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Ο κ. Τσίπρας κάθε τρεις και λίγο αλλάζει γνώμη. Αλλά πλέον δεν τον πιστεύει κανείς. Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε ανούσιους τακτικισμούς», τόνισε.

Κατήγγειλε για μία ακόμη φορά την αναβίωση πρακτικών του παρελθόντος. «Παράνομοι διορισμοί από το παράθυρο και συμβασιούχοι που σταδιακά γίνονται όμηροι της ίδιας της κυβέρνησης. Κομματισμός και αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Και το χειρότερο όλων είναι αυτό που συμβαίνει στην Παιδεία, όπου φέρνουν έναν νόμο που επιστρέφει τα πανεπιστήμια στην 10ετία του ’80. Που πλήττει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον κομματισμό, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τριμερές σχέδιο του κόμματός του για τον αγροτικό τομέα. Αυτό περιλαμβάνει, πρώτον, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής, δεύτερον, τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας και τρίτον, την χρηματοδοτική στήριξη του αγροτικού τομέα μέσα από τη διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων δανειοδότησης. «Θα το υλοποιήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις που έχουμε ήδη παρουσιάσει και θα εξειδικεύσουμε στην πορεία του χρόνου», εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οσο για τη στελέχωση του δυναμικού της ΝΔ, ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα, αλλά θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν ένα νέο αέρα στην πολιτική. «Ενα μέρος εξ’ αυτών θα προέλθει από το μητρώο στελεχών του κόμματος, ένα νέο θεσμό που δημιουργήσαμε για να ενισχύσουμε την ανανέωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία εντός και του κόμματός μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...