1560
Οι συνήθεις πρακτικές του Πάνου Καμμένου κατά του Τύπου, συνεχίζονται. Ως συνήθως δε με στόχο «Τα Νέα» | CrativeProtagon

Ο Καμμένος και ο τραγέλαφος με τη σύλληψη του διευθυντή των «Νέων»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 17:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/11/2017, 07:21
Οι συνήθεις πρακτικές του Πάνου Καμμένου κατά του Τύπου, συνεχίζονται. Ως συνήθως δε με στόχο «Τα Νέα»
|CrativeProtagon

Ο Καμμένος και ο τραγέλαφος με τη σύλληψη του διευθυντή των «Νέων»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 17:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/11/2017, 07:21

Η εμφάνιση τριών αστυνομικών το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία των «Νέων» στη λεωφόρο Συγγρού, ήταν κατά τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, «παρεξήγηση»: δεν ήθελαν, λέει, να συλλάβουν τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια, αλλά να τον… «ενημερώσουν» για θέματα ασφαλείας.

Νωρίτερα, ωστόσο, την υποβολή μήνυσης κατά των «Νέων» και του διευθυντή τους για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τους για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία είχε αναγγείλει μεγαλοπρεπώς -μέσω παρέμβασής του στον ΣΚΑΪ- ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Ο οποίος αφού είχε απαριθμήσει τις αγωγές και τις μηνύσεις κατά της συγκεκριμένης εφημερίδας είχε σπεύσει να προεξοφλήσει ότι θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς των διωκτικών αρχών.

Το μεσημέρι λοιπόν έγινε γνωστό ότι ο κ. Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του διευθυντή της εφημερίδας για τη δημοσιοποίηση του υπομνήματος του ταξίαρχου Παπαδάκη (αδιαβάθμητο έγγραφο) και τα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή. Σύμφωνα με σημείωμα που δημοσίευσαν tanea.gr (άρθρο που αργότερα αποσύρθηκε), η μήνυση δεν κατατέθηκε στην Εισαγγελία (αλλά σε αστυνομικό τμήμα) για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία του αυτόφωρου.

Ο διευθυντής πάντως δεν βρέθηκε για να προσαχθεί (ή να ενημερωθεί…).

Λόγω προφανώς της έκτασης που έλαβε ένα θέμα κατά της ελευθεροτυπίας –που κατατάσσει τη χώρα δίπλα στην Ουγγαρία και στην Πολωνία, αν όχι στην Τουρκία του Ερντογάν– και μπροστά στο προφανές, να φαίνεται ότι ο κ. Τόσκας είχε παρακαμφθεί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να τηλεφωνήσει ο ίδιος στα «ΝΕΑ» και να διαβεβαιώσει τα στελέχη τους ότι επρόκειτο για παρεξήγηση και ότι οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον κ. Λάμψια προκειμένου να τον ενημερώσουν για θέματα ασφαλείας.

Αν όμως επρόκειτο για μια τέτοια ενημέρωση διερωτάται κανείς, γιατί αυτό δεν έγινε κατόπιν ραντεβού και θεσμικά; Μόνο για «Τα Νέα» υπήρχε ζήτημα ασφαλείας και όχι για «Το Βήμα» που στεγάζεται στον ίδιο όροφο· γιατί δεν αναζήτησαν και τον διευθυντή της άλλης εφημερίδας; Και αφού ήταν παρεξήγηση γιατί χρειαζόταν ολόκληρος αν. υπουργός να πάρει τηλέφωνο, δεν μπορούσε να το κάνει ο αστυνομικός διευθυντής;

Προφανώς, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετρήθηκαν οι συνέπειες της κίνησης Καμμένου και σήμανε υποχώρηση. Αλλωστε, υπάρχει πάντα η εύκολη δικαιολογία περί fake news. Αργότερα, ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ» Παναγιώτης Λάμψιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζήτησαν τη σύλληψή μου για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση του υπουργού Καμμένου. Το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή. Η δημοκρατία έχει αντισώματα».

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος έκανε και tweet, «μαζεύοντας» το θέμα.

«ΤΑ ΝΕΑ», αργά το απόγευμα της Παρασκευής, δημοσίευσαν το παρακάτω κείμενο στον ιστότοπό τους:

«Δεν φιμωνόμαστε»

ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

«Περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των «ΝΕΩΝ» παίζει από νωρίς το απόγευμα η κυβέρνηση. Οπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εμφανίστηκαν στα «ΝΕΑ» τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα “ΝΕΑ” για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας»!!

Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του. Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του ΣΚΑΪ εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί απέναντι στα «ΤΑ ΝΕΑ» προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης όπλων, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας είχε αναγγείλει επίσης την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση και μέσω ειδικού δελτίου Τύπου του υπουργείου, στις 8.20 το πρωί!!

Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου συμπληρώθηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των «ΝΕΩΝ» σε πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.
Ο ίδιος ο υπουργός, που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα «ΝΕΑ» και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά και πλήθος σκιών».

Το δημοσίευμα των «Νέων» για τον Καμμένο

Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ είχαν πρωτοσέλιδο για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με τίτλο «Ντοκουμέντο για τα ψεύδη Καμμένου», «Αρον άρον υπέγραψε με αυτόν». Στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «με πρωτόγνωρη σπουδή κινήθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να συνυπογράψει τη συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο την άγνοια που εξέφραζαν οι αραβικές στρατιωτικές Αρχές για την ύπαρξη και εμπλοκή τού εν λόγω επιχειρηματία. Ακόμη περισσότερο, το Πεντάγωνο έσπευσε άρον άρον να υπογράψει με τον Παπαδόπουλο, αγνοώντας την επιθυμία των Αράβων για συνομιλίες αποκλειστικά μέσω κυβερνητικών εκπροσώπων («government to government»).

tanea-prwtoselido
«Οι βαριές σκιές, μάλιστα, που συνοδεύουν την υπόθεση γίνονται ακόμη βαρύτερες καθώς – όπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα που παρουσιάζουν ΤΑ ΝΕΑ – το συμφωνητικό που υπεγράφη με τον επιχειρηματία φαίνεται να προλαμβάνει την επίσκεψη αράβων αξιωματούχων στη χώρα μας, προκειμένου να εξετάσουν με τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σχέδια συμφωνιών.

Η απάντηση Καμμένου μέσω ΣΚΑΪ

Για το «θέμα της Σαουδικής Αραβίας και του πληρεξούσιου», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, αφού υποστήριξε ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές», ανακοίνωσε ότι «ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ένα έγγραφο που αφορά στη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνος για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».

Ο ίδιος τόνισε: «Εμείς πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες». Αναφορικά με τα F16 ο κ. Καμμένος στην τηλεοπτική συνέντευξη άσκησε κριτική στην ΝΔ λέγοντας ότι «για τα F16 η διαδικασία είναι αυτή που ενώ την έχουν ψηφίσει στη Βουλή στη συνέχεια βγάζουν ανακοινώσεις» και ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση των F16 θα προχωρήσει.

Το έγγραφο που ανέβασε το ΥΠΕΘΑ

kamenos033
«Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή την οποία θα δείτε αναρτημένη στο σάιτ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τώρα στην ιστοσελίδα που αναρτάται» είπε ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας το συγκεκριμένο έγγραφο.

«Είναι η διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία, είναι το επίσημο έγγραφο που υπογράφεται από τον αρχηγό της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.

Τι λέει η ΝΔ για το έγγραφο που εμφάνισε ο Π. Καμμένος

Σύμφωνα με τη ΝΔ το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Παμμένος δεν γίνεται αναφορά στην πώληση των βλημάτων 105 mm που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης, αλλά «end-user certificate» για 4.000 αεροπορικές βόμβες τύπου MK82, όπως επισημάνθηκε από τον τομεάρχη Aμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα από κοινού με την εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Γεννηματά: «Χθες ήθελαν έξω τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν φυλακή τον διευθυντή των “Νέων”»

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Χαρακτηρίζει δε ως συνένοχο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει. Η καταδίκη από τον λαό θα είναι αμείλικτη».

O Βαγγέλης Βενιζέλος σημείωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook

O εκπρόσωπος Τύπου του «Ποταμιού», Δημήτρης Τσιόδρας, είχε γράψει στο Twitter.

tsiodras

Διασπορά ψευδών ειδήσεων -τα fake news που σημειώναμε πιο πάνω- καταλογίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και στον εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα με αιχμή τις ανακοινώσεις τους για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται».

«Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...