481
Η διαφήμιση που σχεδίασε η εταιρεία Barabas για τα πουκάμισα του «Ελ Τσάπο» | .

Ο «Ελ Τσάπο» έγινε σύμβολο της μόδας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2016, 13:39
Η διαφήμιση που σχεδίασε η εταιρεία Barabas για τα πουκάμισα του «Ελ Τσάπο»
|.

Ο «Ελ Τσάπο» έγινε σύμβολο της μόδας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2016, 13:39

Σκοτεινά, αεικίνητα μάτια. Κόμμωση που παραπέμπει στη δεκαετία του ’80 και ύφος υποψιασμένης προσέγγισης. Τι άλλο θα μπορούσε να διακρίνει κανείς στις φωτογραφίες του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν που έχουν κάνει το γύρο των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες;

Οι λάτρεις της μόδας είδαν το πουκάμισό του. Εκείνο που φορούσε στην περιβόητη χειραψία με τον ηθοποιό Σον Πεν. Το είδαν και ξετρελάθηκαν. Αίφνης, ο διαβόητος κακοποιός έγινε σύμβολο της τρέχουσας μόδας. Ο μεξικανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών διαθέτει ένα… στόλο από μεταξωτά πουκάμισα, τα οποία αν δεν είναι εκκεντρικά σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με το… απέριττο στιλ. Από τη στιγμή της σύλληψή του, λες και έχει πιάσει φρενίτιδα τους λογής θαυμαστές του ντυσίματός του, αναζητούν τον σχεδιαστή των πουκαμίσων και τα αγοράζουν όσο όσο.

301450F600000578-3395412-It_is_also_advertising_another_shirt_El_Chapo_used_for_his_chat_-m-3_1452598334354
Μια από τις διαφημίσεις που βγήκαν στον «αέρα» από την εταιρεία Βarabas

Φυσικά, τέτοια ευκαιρία δεν πηγαίνει χαμένη. Εξού και η εταιρεία που εμπορεύεται τα συγκεκριμένα πουκάμισα χρησιμοποίησε, εν αγνοία του, τον «Ελ Τσάπο» ως μοντέλο για την προώθησή τους.

2FFB01FB00000578-0-image-a-49_1452593929712
Η περιβόητη χειραψία του «Ελ Τσάπο» με τον ηθοποιό Σον Πεν

Να είναι τυχαίο; Η εταιρεία ονομάζεται «Barabas» (βλ. Βαραβάς) και εδρεύει στο Λος Αντζελες. Οι ιθύνοντές της σκέφτηκαν το πιο απλό: πήραν την αυθεντική φωτογραφία του «Ελ Τσάπο» με τον Σον Πεν και από κάτω έβαλαν ένα μεγαλόστομο «Καταζητείται». Εν συνεχεία, ανέβασαν τη φωτογραφία στο λογαριασμό που διαθέτει η εταιρεία στο Facebook και το Instagram και υποσχέθηκαν δωρεάν πουκάμισα σε όσους κάνουν το απαραίτητο like. Για να ολοκληρωθεί η… εικόνα, έβαλαν και ένα μοντέλο να φοράει το ίδιο πουκάμισο με την υποσημείωση ότι κοστίζει 128 δολάρια (118 ευρώ).

2FEEE17200000578-0-image-a-50_1452593934494
Πάντως, κατά τη σύλληψή του ο «Ελ Τσάπο» δεν φορούσε πουκάμισο, αλλά ένα ταπεινό πόλο

Στην πορεία προστέθηκε κι άλλη διαφήμιση με τον «Ελ Τσάπο» να φοράει άλλο, εξίσου παρδαλό, πουκάμισο. Ούτε λόγο ούτε πολύ, το σάιτ της εταιρείας «έπεσε» από τον αριθμό των επισκέψεων που δέχθηκε μέσα σε ένα βράδυ.

Υπήρξαν, βέβαια, και αντίθετες απόψεις για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του. Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, στο Twitter ανέβηκαν ουκ ολίγα επικριτικά σχόλια για τα πουκάμισά του. Ενας Μεξικανός έγραψε: «Αυτός που συμβουλεύει τον ”Ελ Τσάπο” πώς να ντύνεται, πρέπει να πάει στη φυλακή», ενώ κάποιος άλλος είπε πως έχει παρόμοια πουκάμισα και τα χρησιμοποιεί για να σκεπάζει τη γάτα του όταν κάνει κρύο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντως, ισχύει ότι η αρνητική διαφήμιση τείνει στο τέλος να γίνεται άκρως θετική. Η εταιρεία έχει δεχθεί αιτήματα ακόμη και από γυναίκες που ρωτούν αν υπάρχει… θηλυκή βερσιόν σε αυτά τα πουκάμισα.

Το σίγουρο είναι ότι η κινηματογραφική σύλληψη του «Ελ Τάπο» την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε ως Μάννα εξ ουρανού για την εταιρεία «Barabas». Είναι σφόδρα πιθανό, δε, ότι δεν σκοπεύει να δώσει μέρος των κερδών στον «Ελ Τσάπο».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...