329
Ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε θέση ως «φωνή της αγοράς» | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Αδωνις «απαντά» στους λοιμωξιολόγους: Μοιραία η αύξηση των κρουσμάτων αν ανοίξουμε, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 11:06
Ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε θέση ως «φωνή της αγοράς»
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Αδωνις «απαντά» στους λοιμωξιολόγους: Μοιραία η αύξηση των κρουσμάτων αν ανοίξουμε, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 11:06

Λειτουργώντας ως «η φωνή» της (χειμαζόμενης από την κρίση του κορονοϊού) αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, βγήκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ να απαντήσει ουσιαστικά στις δηλώσεις των λοιμωξιολόγων τα τελευταία 24ωρα που ο ένας μετά τον άλλον τάσσονται δημοσίως ενός εσπευσμένου ανοίγματος των καταστημάτων μέσα στις γιορτές και ενώ η επιδημία βρίσκεται ακόμα κάνει θραύση και σκοτώνει δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά.

Είχαν προηγηθεί οι σαφείς τοποθετήσεις από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλο, και τον καθηγητή Σαρηγιάννη (εδώ) και οι προειδοποίηση για «εικόνες Harrod’s» αν τελικά αποφασιστεί άνοιγμα της αγοράς χωρίς αυστηρά μέτρα, από τον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο (εδώ).

Σε δηλώσεις του μάλιστα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του και με την προτροπή του Πρωθυπουργού για ρεβεγιόν στο σπίτι «με εννέα άτομα», καθώς όπως είπε, αυτό μπορεί να εκληφθεί ως σήμα για συγκεντρώσεις και τραπέζια με διαφορετικές παρέες, με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για τη διασπορά του ιού. Ειδικά για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο αν ισχύσει ό,τι και στα κομμωτήρια, δηλαδή με ραντεβού και όχι με προσέλευση κατά βούληση.

Στις ανωτέρω ενστάσεις-προβληματισμούς θέλησε να «απαντήσει» ο υπουργός Ανάπτυξης, ζητώντας να βρεθεί η χρυσή τομή –τομή που βέβαια αποδείχτηκε ότι δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί τους προηγούμενους μήνες.

«Είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή: να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο, και από την άλλη να μην καταστραφούν επιχειρήσεις», παρατήρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ομολογώντας ότι το άνοιγμα της αγοράς θα επιφέρει -μοιραία- αύξηση των κρουσμάτων.

«Θα ανοίξουμε και θα ανεβαίνουν τα κρούσματα λόγω της κινητικότητας», ανέφερε ο υπουργός, το ζήτημα ωστόσο, σημείωσε, είναι αν αυτό γίνει με επιθετικό ρυθμό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει όταν και αν ανοίξει η αγορά, είναι η διαπίστωση του καθηγητή Βασιλακόπουλου πως«το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι πιστέψαμε πως κάθε πολίτης θα πειθαρχήσει στα μέτρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...