236
| .

«NEW ERA EAUDESEA»/ Ομαδική εικαστική έκθεση για τους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 18:55

«NEW ERA EAUDESEA»/ Ομαδική εικαστική έκθεση για τους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 18:55

Η έκθεση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας διπλής δράσης αφιερωμένης στον «Πρόσφυγα.

Ζωγράφοι, εικαστικοί, γλύπτες προσέγγισαν και σχολίασαν, μέσω της ιδιαίτερης εικαστικής γλώσσας και των διαφορετικών φορμών της τέχνης, το φαινόμενο της προσφυγιάς.

Επίσης, περιέγραψαν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, την αδηφάγα αυτή πραγματικότητα των σύγχρονων κρατών.

Σκιαγράφησαν με μια άλλη ματιά την αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών, τον ξεριζωμό λαών από τον τόπο τους και την αναζήτηση ενός νέου ασφαλέστερου και ειρηνικού χώρου-τόπου διαβίωσης.

Αυτή η έκθεση έλαβε χώρα με τη συμμετοχή 16 σπουδαίων καλλιτεχνών της χώρας μας. Οι Χαρά Πιπερίδου, Ερατώ Χατζησάββα, Νίκος Χαραλαμπίδης, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης και άλλοι, κατέθεσαν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στην αίθουσα εκθέσεων της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εικαστικός Ειρήνη Μπαζάρα που έχει αναλάβει την επιμέλεια της έκθεσης, γράφει στο κείμενό της: «Το ταξίδι αυτό των προσφύγων γίνεται μέσα από το υγρό πέρασμα της θάλασσας. Το υγρό στοιχείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο, την ζωή και την γέννηση, εφόσον και η ζωή η ίδια ξεκινάει το ταξίδι της μέσα από το υγρό στοιχείο του νερού».

Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, 10 π.μ.- 15:30 μ.μ.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

Τηλέφωνο 210 3734800.

Εργο της Χαράς Πιπερίδου «Friction under grinding» (oil on canvas,120 x100cm, 2012)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...