333
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανάμεσα στην Ολγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Παπακώστα. Τις δύο κυρίες πλαισιώνουν ο νέος αν. υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος (αριστερά) και ο νέος υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο δόγμα Χρυσοχοΐδη: Ποτέ ξανά Μάτι, η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 14:52
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανάμεσα στην Ολγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Παπακώστα. Τις δύο κυρίες πλαισιώνουν ο νέος αν. υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος (αριστερά) και ο νέος υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο δόγμα Χρυσοχοΐδη: Ποτέ ξανά Μάτι, η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 14:52

Ηταν μια ομιλία ασυνήθιστα συναισθηματική σε σχέση με το άτυπο πρωτόκολλο των τελετών παράδοσης-παραλαβής υπουργείων. Αλλά και η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάθε άλλο παρά κάτι το συνηθισμένο είναι.

Ο νέος υπουργός επέστρεψε εκεί όπου διέπρεψε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τώρα ως υπουργός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και παραλαμβάνοντας από την Ολγα Γεροβασίλη, έδωσε μια παθιασμένη ομιλία γεμάτη μηνύματα –ακόμα και προς μια ιδεολογική «γειτονιά» της ΝΔ, την ακροδεξιά.

«Η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία», τόνισε ο νέος υπουργός, για να προσθέσει: «Χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος, που είναι η χαρά του ρατσιστή και του ακροδεξιού. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε ένα έργο, μία μεγάλη προσπάθεια να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στον κόσμο. Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο. Να εργαστούμε για να μειώσουμε το έγκλημα. Να είμαστε όλοι περήφανοι που υπηρετούμε αυτό το λειτούργημα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι βούλησή του είναι να δοθούν σκληρές μάχες για το έγκλημα και να προστατεύσουμε – όπως είπε – και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. «Είναι τιμή για μένα η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου. Πρέπει να προστατεύουμε τις περιουσίες των πολιτών, η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό».

Σε μια έμμεση μομφή για τα όσα συνέβησαν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο νέος υπουργός έδωσε και το σύνθημα: «Ποτέ ξανά Μάτι»«Μας πληγώνει η διαχείριση τέτοιων κρίσεων», σημείωσε για να προσθέσει ότι υπόσχεται πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί. «Γι’ αυτό απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αίσθηση καθήκοντος» κατέληξε.

Κουμουτσάκος: «Η χώρα να είναι ασφαλής»

Σε ένα άλλο σημείο της τελετής, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής –χαρτοφυλάκιο που πλέον υπάγεται στο Προστασίας του Πολίτη– σημείωσε ότι στόχος είναι «η χώρα να είναι ασφαλής».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως είναι πολύ ευτυχής που θα συνεργαστεί με τον κ. Χρυσοχοΐδη και ότι έχουν πολλή δουλειά να κάνουν.

«Η Ελλάδα πρέπει να πείσει ότι είναι μία δημοκρατική και ασφαλής χώρα και ότι έχει το κύρος που της αρμόζει ως φορέας πολιτισμού που λάμπει και ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο»,τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος αν. υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...