224
Ο Μπρέντον Τάραντ άκουσε ανέκφραστος την ποινή που του επιβλήθηκε | John Kirk-Anderson/Pool via REUTERS

Νέα Ζηλανδία: Ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης στον μακελάρη του Κράιστσερτς

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 08:14
Ο Μπρέντον Τάραντ άκουσε ανέκφραστος την ποινή που του επιβλήθηκε
|John Kirk-Anderson/Pool via REUTERS

Νέα Ζηλανδία: Ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης στον μακελάρη του Κράιστσερτς

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 08:14

Οριστικό τέλος σε μια υπόθεση που σόκαρε όλο τον κόσμο έβαλε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο επέβαλε την Πέμπτη την ποινή ισόβιας κάθειρξη χωρίς καμία δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισης υπό όρους στον Μπρέντον Τάραντ που δολοφόνησε 51 ανθρώπους σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τόσο βαριά ποινή στην ιστορία της χώρας. Ποινή αναμενόμενη καθώς η σφαγή ήταν η χειρότερη που έχει διαπραχθεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία.

Ο ακροδεξιός Τάραντ δολοφόνησε 51 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ανοίγοντας πυρ στα τυφλά μέσα σε δύο τεμένη την ώρα της προσευχής της Παρασκευής, στις 15 Μαρτίου 2019. Ο δράστης φορούσε κάμερα και αναμετέδωσε ζωντανά τη σφαγή μέσω Facebook.

Ο 29χρονος υπήκοος Αυστραλίας ομολόγησε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν: 51 ανθρωποκτονίες από πρόθεση, 40 απόπειρες δολοφονίας από πρόθεση και διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας.

Ακουσε ανέκφραστος την ποινή που του επιβλήθηκε, όπως εξάλλου ήταν κατά την τετραήμερη ακροαματική διαδικασία. Συνήγοροι του δράστη ενημέρωσαν ότι ο εντολέας τους δεν θέλει να υποβληθεί ένσταση.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, χαιρέτισε την καταδίκη του Τάραντ.

«Το τραύμα της 15ης Μαρτίου δεν είναι εύκολο να θεραπευτεί, αλλά σήμερα ελπίζω πως είναι η τελευταία φορά που είμαστε αναγκασμένοι να ακούσουμε ή να προφέρουμε το όνομα του τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος» γι’ αυτό, είπε η Αρντερν και έκρινε ότι αυτό το οποίο «του αξίζει» είναι «μια ζωή πλήρους και απόλυτης σιωπής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...