378
Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε σε ηλικία 32 ετών το 2017 | Intimenews

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Ζέμπερη – Δεχόταν απειλές για τη δουλειά της

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2019, 13:45
Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε σε ηλικία 32 ετών το 2017
|Intimenews

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Ζέμπερη – Δεχόταν απειλές για τη δουλειά της

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2019, 13:45

Στοιχεία που συνδέουν τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών το 2017, με την εργασία της Εφορία έφερε στο φως τηλεοπτική εκπομπή.

Η Ζέμπερη, ως ελέγκτρια στην  Εφορία, είχε ανακαλύψει απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους εκατομμυρίων ευρώ, αποκάλυψε η εκπομπή «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Τα στοιχεία ενισχύουν την εκδοχή της οικογένειας της ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Συγκεκριμένα, από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της, η Δώρα χειρίστηκε 17 σημαντικές υποθέσεις ενώ σε τέσσερις από αυτές επέβαλε πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα πρόστιμα ανέρχονταν σε άνω των 3,5 και σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Η περαίωση των ελέγχων από τη Ζέμπερη σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί, ενώ η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της! Επρόκειτο ακόμη να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια ενώ ήταν ήδη σημαντική μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα.

Η δικηγόρος της μητέρας της Ζέμπερη είπε στην εκπομπή ότι στο δικαστήριο για τη δολοφονία αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας. Η ίδια είπε ότι κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος,  προκειμένου να διερευνηθεί το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Πληροφορίες για απειλές

Στην εκπομπή έγινε αναφορά σε άτομο που είχε ελέγξει φορολογικά η Ζέμπερη. Το άτομο αυτό φέρεται ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρείες-βιτρίνα και ότι είχε απειλήσει τη νεαρή εφοριακό.

Η δικηγόρος αποκάλυψε ακόμη ότι την προηγουμένη της δολοφονίας της, η Δώρα είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία.

«Η Δώρα», συνέχισε η δικηγόρος, «είχε καταγγείλει πως μία σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί  από τον υπολογιστή της και για τον λόγο αυτόν μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε πως σ’ αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί.  Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος».

Πριν από μήνες η εκπομπή είχε αποκαλύψει την παρουσία ενός άγνωστου άνδρα στο χώρο του νεκροταφείου την μέρα της δολοφονίας, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για το ίδιο πρόσωπο και αποκαλύπτουν πως ο δολοφόνος της που καταδικάστηκε δις ισόβια, την παρακολουθούσε μαζί με κάποια άλλα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...