2183
Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ωρα του Πρωθυπουργού | ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ζητήστε συγγνώμη από τα θύματα του νόμου Παρασκευόπουλου»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 11:07
Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ωρα του Πρωθυπουργού
|ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ζητήστε συγγνώμη από τα θύματα του νόμου Παρασκευόπουλου»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 11:07

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ και ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Κατά τη συζήτηση ερώτησής του στην Ωρα του Πρωθυπουργού για την έξαρση της εγκληματικότητας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που τον είχε επικρίνει ότι από τη μία δίνει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και από την άλλη υποβάλει ερώτηση για τα φαινόμενα ανομίας.

«Η ΕΛΑΣ αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους», παρατήρησε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους κυβερνώντες να ζητήσουν συγνώμη από τα θύματα του νόμου Παρασκευόπουλου.

Όπως υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ, «φυλακές υψίστης ασφάλειας υπάρχουν σε όλες τις χώρες αλλά εσείς κρίνετε σκόπιμο να τις καταργήσετε όταν πήρατε την εξουσία». «Σήμερα», τόνισε, «στις φυλακές συνυπάρχουν και συναγελάζονται δολοφόνοι, ποινικοί και τρομοκράτες. Οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης οργανωμένου εγκλήματος. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε εντός φυλακών. Η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος είναι στον Κορυδαλό. Εξηγήσατε μας γιατί φέρατε το νόμο. Μήπως για να κάνετε χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λαμπρου; Σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με αφορμή τη σύλληψη του αποστολέα του παγιδευμένου φάκελου στον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε με νόημα ποιος ήταν αυτός που δημιούργησε το πολιτικό κλίμα κατασκευάζοντας ενόχους για τα Μνημόνια: «Το κανατε εσείς», είπε, «τότε που βάλατε φωτιά στη χώρα για να ρθείτε στην εξουσία και να ψηφίσετε νέα μνημόνια».

Επιτυχία της αστυνομίας είναι η σύλληψη του υπεύθυνου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αλλά «επιτυχία» της κυβέρνησής σας είναι ότι δεν θα πάει σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, αλλά σε μία φυλακή όπου θα μπορεί να δικτυώνεται, σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η συγκεκριμένη σύλληψη έγινε με βάση νομοθέτημα που πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν και ακόμα και σήμερα ζητούν την κατάργησή του, το αρθρο187α που επιτρέπει τη χρήση DNA ως αποδεικτικού υλικού.

«Η αστυνομία», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ, «έχει επιτυχίες χάρη σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που επιχειρήσατε να αλλάξετε. Δεν το αλλάξατε αλλά βγάλατε τους ποινικούς από τα κελιά με το νόμο Παρασκευόπουλου. Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα στην Ύδρα; Τι έχετε να πείτε στα θύματα του ληστή που σκορπούσε τον τρόμο στην Κυψέλη σε βάρος ηλικιωμένου; Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη που την έκαψαν εγκληματίες; Όλοι αυτοί απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου».

«Αλλάξτε το νόμο Παρασκευόπουλου, οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τα θύματα και τους οικείους τους» κατέληξε στην αναφορά του για τον επίμαχο νόμο ο κ. Μητσοτάκης.

250051
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής/INTIMEnews

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να  αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, τα οποία όπως είπε, μετατρέπονται συχνά σε αρένα οργανωμένων τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων. « Στο Πάντειο, καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο πρύτανης έπεσε θύμα προπηλακισμών μέσα στο γραφείο του και είδε να τον συκοφαντούν κι από πάνω στο διαδίκτυο. Στο Αριστοτέλειο, το Πρυτανικό Συμβούλιο ετέθη σε ομηρεία για τρεις ώρες. Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, τα προαύλια έχουν μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη χωρίς κανείς να παρεμβαίνει. Υπάρχουν επώνυμες κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο του (Αριστοτελείου) Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την παλιά ΑΣΟΕΕ, ένας νέος άνθρωπος με αναπηρία δέχθηκε επίθεση, γιατί πήγαινε σε εκδήλωση που δεν είχε την έγκριση των τραμπούκων της σχολής. Δεν σεβάστηκαν ούτε την αναπηρία του. Λίγες ημέρες μετά, εξέδωσαν και φυλλάδια εναντίον του να μην ξαναπατήσει στη σχολή. Χθες, πάλι στο ίδιο Πανεπιστήμιο, η Πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση ότι οι γνωστοί – άγνωστοι χτύπησαν μια διοικητική υπάλληλο», ανέφερε ενδεικτικά για να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τη δουλειά της:

«Κάνετε κάτι για όλα αυτά, κ. Τσίπρα; Πήρατε κάποια πρωτοβουλία; Μπήκε κάποιος εισαγγελέας; Κάνατε κάποια δημόσια δήλωση; Καλέσατε έστω την πανεπιστημιακή κοινότητα να παρέμβει; Τι μας λέτε, δηλαδή; Ότι η αστυνομία που εξιχνίασε την απαγωγή Λεμπιδάκη και έπιασε έναν τρομοκράτη δεν μπορεί να ταυτοποιήσει και να τιμωρήσει όσους χτύπησαν έναν φοιτητή με πρόβλημα αναπηρίας; Ασφαλώς μπορεί. Εσείς δεν την αφήνετε να το κάνει».

250055
O Πρωθυπουργός μειδιά παρακολουθώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη/ INTIMEnews

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη δράση του Ρουβίκωνα και την ανοχή που δείχνει απέναντι στην αναρχική οργάνωση η κυβέρνηση. «Ο αρχηγός τους ποστάρει κανονικά στο Facebook παρ’ όλο που στόχος τους είναι -κατά δήλωσή τους- η κατάλυση του κράτους, ενώ όταν συνελήφθησαν τα μέλη τους, φρόντισε προσωπικά ο κ. Βούτσης να μετατρέψει τα περιπολικά σε ταξί», παρατήρησε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε για το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων: «Στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα… Σας απασχολεί ότι κάθε βράδυ ρίχνουν μολότοφ στα γραφείο του ΠΑΣΟΚ; Οι αστυνομικοί λένε: ‘Δεν μας αφήνουν να επέμβουμε’».

Τσίπρας: Αναγκαίος ο νόμος Παρασκευόπουλου

Στην απάντησή του ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον νόμο Παρασκευόπουλου και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για τη διασπορά ψεμάτων περί «κύκλου αίματος» στη χώρα, έξαρσης της εγκληματικότητας και εκτεταμένης ανομίας την τελευταία διετία. Παράλληλα κάλυψε πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, επί των ημερών του οποίου -όπως επεσήμανε- καταγράφονται τόσες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ..

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αναγκαίο τον νόμο, καλώντας την αντιπολίτευση να θυμηθεί το χάος που επικρατούσε στις φυλακές πριν από την εφαρμογή του. Επέκρινε μάλιστα τον αρχηγό της ΝΔ «για τα ψέμματα που είπε» και που αναπαράχθηκαν από τα φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα, ότι οι δράστες προσφάτων δολοφονιών, ληστειών και άλλων εγκλημάτων είχαν αφεθεί ελεύθεροι χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

250060
O Aλέξης Τσίπρας με μανικετόκουμπα και ασυνήθιστα ψηλούς γιακάδες κατά τη συζήτηση στη Βουλή, σε στυλ προεκλογικής ομιλίας/ INTIMEnews

Ενδεικτικά ανέφερε ότι ισχυρισμός ότι οι τρεις δράστες του βασανισμού της υπερήλικης στην Κυψέλη είχαν αποφυλακιστεί με βάση το νομο Παρασκευόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, καθώς μόνο ο ένας είχε καταδίκη για κλοπή που είχε μετατραπεί σε εξαγοράσιμη, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός φυλακής.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, λέγοντας ότι η ΝΔ βιάστηκε να εξάγει συμπεράσματα: «Δεν περιμένατε καν την αστυνομική έρευνα. Ισχυριστήκατε μέσω του κ. Τζαβάρα ότι υπήρχαν πολιτικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία», παρατήρησε. «Τώρα που η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε σε χρόνο ρεκόρ το έγκλημα και αποδεικνύεται ότι ουδεμία πολιτική διάθεση δεν υπάρχει στα κίνητρα των δραστών, τι έχετε να πείτε;» ρώτησε ο Πρωθυπουργός τον πρόεδρο της ΝΔ και τον κάλεσε να ζητήσει μία συγγνώμη που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη.

Μετωπική μετά τις αναφορές σε  Αυγενάκη και Siemens

Μία αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του -και ειδικότερα η αναφορά του στα δημοσιεύματα φιλικών προς την κυβέρνηση Μέσων για τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και στην υπόθεση της Siemens- άναψε τη σπίθα της οξύτατης αντιπαράθεσης που είχαν οι δύο αρχηγοί στο τέλος της συζήτησης.

Η αναφορά μάλιστα του Πρωθυπουργού στο όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη διαφυγή Χριστοφοράκου στο εξωτερικό, προκάλεσε την αντίδραση της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Σε δημοσίευμά της, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Documento, επικαλείτο στοιχεία από «νόμιμες συνακροάσεις» -όπως διευκρίνιζε, χωρίς φυσικά να αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή της- σύμφωνα με τα οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίζεται να συνομιλεί με ποινικούς και να τους κανει και εξυπηρετήσεις με το «αζημίωτο».  Ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης απάντησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. «Το παρακράτος Τσίπρα – Καμμένου – Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι μολότοφ, είναι οι εκβιαστές,οι λαθρέμποροι χρυσού, η Siemens και τα “δώρα” σε πολιτικούς, η διαφθορά, τα ατελείωτα σκάνδαλα του λευκού κολάρου. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη για τις συναλλαγές του με το παρακράτος.  Αντ΄ αυτού, γι άλλη μια φορά, εκφράσατε τη βεβαιότητά σας ότι θα νικήσετε στις επόμενες εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα είναι τελική ετυμηγορία. Αλλά να είστε σίγουρος. Σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε και στην Ελλάδα, η Siemens δεν κέρδισε εκλογές», είπε ο Πρωθυπουργός ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτο τον ίδιο τον Λευτέρη Αυγενάκη που φώναζε εκτός εαυτού από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

250080 (2)
O Λευτέρης Αυγενάκης εξεγείρεται στο άκουσμα όσων είπε για το πρόσωπό του ο Πρωθυπουργός / INTIMEnews

Ανάλογη ήταν η επισήμανσή του και στο κλείσιμο της πρωτολογίας του: «Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους που συνομιλείτε, μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Ο ναρκέμπορος Παπουτσάκης (σ.σ. φερόμενος ως συνομιλητής του κ. Αυγενάκη) συνελήφθη. Αυτοί είναι οι άριστοι με τους οποίους κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας. Τζακ Ποτ! Να παίξετε και κανένα Λόττο. Ήρθε και η κατάθεση της κυρίας Τσάκαλου του Χριστοφοράκου να μας θυμίσει ότι η ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια αλλά και στο σαλονάκι του γραφείου σας και μάλιστα από καφετιέρα Siemens. Ήταν τόσο επίκαιρη σήμερα η ερώτησή σας που τώρα ρωτάω εγώ: Θα διώξετε τον έμπιστό σας ή όχι;».

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, ένα πράγμα μένει σταθερό: η έφεσή σας στα ψέματα και τις συκοφαντίες», απάντησε στον Πρωθυπουργό ο αρχηγός της ΝΔ και έκανε λόγο για προκλητική χυδαιότητα που φάνηκε και από τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι επί υπουργίας Δένδια καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία.

«Είστε χυδαίοι συκοφάντες. Ζητήστε συγγνώμη τώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε έντονο ύφος απαντώντας και στις αιτιάσεις για τις σχέσεις του γραμματέα του κόμματος με ποινικούς: «Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έντυπα και ιστοσελίδες ήταν φερέφωνα της πολιτικής σας γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω να γίνεστε φερέφωνο μίας εφημερίδας. Μιλήσατε σαν επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη Μέσων Ενημέρωσης που εσείς δημιουργήσατε. Επιστρέφετε τη χώρα στις χειρότερες μέρες του “αυριανισμού” γι’ αυτό και ο κ. Κουρής είναι ο πιστότερος θαυμαστής σας. Από εδώ απευθύνω μήνυμα στα διαπλεκόμενα “τζάκια”, παλιά και νέα, που σας συναναστρέφονται εσχάτως. Όχι μόνο δεν σας φοβόμαστε αλλά θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, στην οποία θα λογοδοτήσετε. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί, δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να προσπαθείτε να επιβιώσετε μέσα από συνεργασίες με Κουρήδες και Μπαξεβάνηδες».

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ παίρνοντας εκ νέου τον λόγο επί προσωπικού, για τρίτη φορά στη Βουλή. «Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε», είπε απεθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στις αναφορές του περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν συνομιλίες στελεχών της ΝΔ. Η πραγματικότητα είναι ότι μονίμως υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και ότι μπορεί να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».

Απάντηση Μπακογιάννη στον Πρωθυπουργό

Λίγο αργότερα ακολούθησε η δήλωση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στο όνομά της για την υπόθεση Χριστοφοράκου.

«Ο Πρωθυπουργός σήμερα αναφέρθηκε στο όνομά μου και με συνέδεσε με τη διαφυγή κατηγορουμένων στο εξωτερικό. Όφειλε όμως να γνωρίζει ότι η απαγόρευση εξόδου από μια χώρα ούτε επιβάλλεται ούτε κοινοποιείται, σε κανένα μέρος του κόσμου, από τον υπουργό Εξωτερικών. Είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και των Αρχών. Θα περίμενε κανείς ακόμη και από τον κ. Τσίπρα να γνωρίζει τα στοιχειώδη. Διαφορετικά, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία, εν γνώσει του συνεχίζει την προσφιλή του μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα», σημείωσε η πρώην υπουργός.

Αυγενάκης: Συκοφαντίες – Θα το πάω μέχρι τέλους

«Έχω υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση θα φτάσω μέχρι τέλους, θα λογοδοτήσει ο Βαξεβάνης, δεν θα τη γλιτώσει», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η ΕΥΠ για την παρακολούθηση άλλων κομμάτων.

«Η υποκλοπή δείχνει το παρακράτος Τσίπρα – Καμμένου – Βαξεβάνη», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΝΔ και κατήγγειλε ότι η εφημερίδα Documento καθοδηγείται απευθείας από το Μαξίμου. Όσο για τις φερόμενες ως ύποπτες τηλεφωνικές συνομιλίες, εξήγησε πως «όλοι οι βουλευτές συνομιλούμε στο τηλέφωνο με εκατοντάδες πολίτες, ενίοτε δεχόμαστε και παράλογα αιτήματα». «Μπορούμε να γνωρίζουμε και να ζητάμε το ποινικό μητρώο και τη δραστηριότητα του καθενός;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

 «Εδώ έχουμε μια εφημερίδα η οποία ουσιαστικά καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου και η οποία έχει επιτεθεί με αλλεπάλληλα συκοφαντικά δημοσιεύματα  -πρώτ’ απ’ όλα- στον πρόεδρο της ΝΔ, η οποία αφιέρωσε μάλιστα στην αφεντιά μου δύο εξώφυλλα… Είναι εξόχως συκοφαντικά τα όσα γράφει για διαπλοκή, ρουσφέτια με ποινικούς, απαγωγές, εκβιασμούς και γι’ αυτό το λόγο θα λογοδοτήσει ο κ. Βαξεβάνης στη Δικαιοσύνη. Δε θα τη γλιτώσει. Γιατί στο επτασέλιδο ‘αφιέρωμά’ του με κατηγορεί ότι συναλλάχτηκα με έναν μεγάλο κακοποιό για να πάρω ένα πουκάμισο (…) Όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει 7 σελίδες, όχι μία και δύο, κατάλαβε το μέγεθος της συκοφαντίας. Η αθλιότητα και αναλήθεια είναι ότι ο κ. Βαξεβάνης συνδέει το πρόσωπό μου – με αφορμή μία συνομιλία μου δευτερολέπτων για άσχετο θέμα, χωρίς καμία διάσταση παρανομίας-  με πρωταγωνιστικό ρόλο, σε βαριές ποινικές υποθέσεις.Είναι αυτό που λέει ο ποιητής ”για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...