275
Η αίθουσα όπου σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας | Reuters

Ματωμένος γάμος με τουλάχιστον 63 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 10:34
Η αίθουσα όπου σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας
|Reuters

Ματωμένος γάμος με τουλάχιστον 63 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 10:34

Τουλάχιστον 63 νεκροί και 182 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από επίθεση αυτοκτονίας σε τελετή γάμου στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, την ευθύνη της οποίας έλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση έλαβε χώρα στη δυτική Καμπούλ, σε γειτονιά Σιιτών, σε αίθουσα που ήταν γεμάτη κόσμο καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή.

«Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

«Όλοι έτρεχαν», είπε μετά την έκρηξη ένας σερβιτόρος, ο Σάγεντ Αγά Σαχ.

Οι φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης προκαλούν σοκ, καθώς παντού υπάρχουν ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, καρέκλες και τραπέζια, όλα αναποδογυρισμένα και κάποια γεμάτα αίματα.

Η επίθεση ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται μία συμφωνία με τις ΗΠΑ για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους σε καίρια ζητήματα ασφάλειας.

Παπούτσια κάποιων εκ των θυμάτων πάνω σε ένα σεντόνι μέσα στην αίθουσα

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται για την πολύνεκρη επίθεση, καταδικάζοντάς την, μάλιστα, ως «απαγορευμένη και αδικαιολόγητη».

Ωστόσο το γεγονός ότι έρχεται ύστερα από βομβιστική επίθεση σε τέμενος στο Πακιστάν την περασμένη Παρασκευή, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, αδερφός του ηγέτη των Ταλιμπάν, εντείνει τις υποψίες.

Εξάλλου σουνιτικές εξτρεμιστικές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος, έχουν επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο σιϊτικές μειονότητες τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Πακιστάν, καθώς πριν από δέκα ημέρες σε μεγάλη έκρηξη έξω από αστυνομικό τμήμα της Καμπούλ έπεσαν νεκροί τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

Ο,τι απέμεινε από την πρόσοψη της αίθουσας όπου έλαβε χώρα η επίθεση

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...