269
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο τηλεοπτικό διάγγελμα του | YouTube/ Emmanuel Macron

Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση στους άνω των 65

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 21:50
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο τηλεοπτικό διάγγελμα του
|YouTube/ Emmanuel Macron

Μακρόν: Υποχρεωτική η τρίτη δόση στους άνω των 65

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 21:50

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία διανύει προεκλογική περίοδο και την απασχολούν τα μείζονα και αμιγώς πολιτικά θέματα της μετανάστευσης και του τζιχαντισμού, το βράδυ της Τρίτης 9 Νοεμβρίου ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στο γαλλικό έθνος από τηλεοράσεως επειδή η πανδημία του κορονοϊού και των μεταλλάξεών του παραμένει αποσταθεροποιητικός παράγοντας για ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο.

Αιτία του διαγγέλματος Μακρόν, λοιπόν, ήταν η αναζωπύρωση της πανδημίας και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στη Γαλλία. Ετσι ανακοίνωσε υποχρεωτικότητα όσον αφορά την τρίτη εμβολιαστική δόση. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεύθυνσή του στους Γάλλους, το περασμένο καλοκαίρι, ο Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα καθίστατο υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς, όπως και έγινε.

Η Γαλλία καταγράφει προς το παρόν περίπου 7.277 νέα κρούσματα κορονοϊού ημερησίως κατά μέσον όρο, αν και έναν μήνα νωρίτερα είχε 4.172 κρούσματα. Ρεκόρ νοσηλειών λόγω Covid-19 είχε καταγράψει στις 3 Νοεμβρίου. Επικαλούμενος τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Μακρόν είπε ότι το πέμπτο κύμα του Covid-19 έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη, μάλιστα το ποσοστό εμφάνισης της Covid-19 είναι αυξημένο κατά 40% στη Γαλλία, ενώ οι νοσηλείες χτυπούν συναγερμό.

Ο γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και ανακοίνωσε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου η ενισχυτική δόση (η τρίτη δόση) καθίσταται υποχρεωτική για τους άνω των 65 ετών πολίτες ώστε να επωφεληθούν από το γαλλικό «υγειονομικό πάσο» το οποίο παρέχει πρόσβαση σε εστιατόρια, θέατρα, περαστικά σιδηροδρομικά ταξίδια, κ.ά.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας θα ξεκινήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου και εκστρατεία για ενισχυτική δόση στα άτομα από 50 έως 64 ετών. Πέρα από την πανδημία, ο Μακρόν αναφέρθηκε στο Συνταξιοδοτικό και στην κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...