414
Ο Σον Κόνλεϊ ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την υγεία του Τραμπ | REUTERS/Ken Cedeno

Λευκός Οίκος: «Ολα καλά» για τον Τραμπ – σύγχυση με το πότε διαγνώστηκε με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 20:15
Ο Σον Κόνλεϊ ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την υγεία του Τραμπ
|REUTERS/Ken Cedeno

Λευκός Οίκος: «Ολα καλά» για τον Τραμπ – σύγχυση με το πότε διαγνώστηκε με κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 20:15

Επισήμως η κατάσταση του προεδρου των ΗΠΑ, που νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) με συμπτώματα Covid-19, είναι καλή, όπως τουλάχιστον δηλώνει ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Και όμως την ίδια στιγμή, πηγή με γνώση της κατάστασης του προέδρου έλεγε ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες για την φροντίδα του προέδρου.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο και είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είχε δυσκολίες στην αναπνοή και ότι γενικά «είναι πολύ καλά».

Ο πρόεδρος, είπε ακόμη ο γιατρός, λέει ότι θα μπορούσε να φύγει από το νοσοκομείο ανά πάσα στιγμή.

Οι θεράποντες ιατροί δεν συμμερίζονται τόση αισιοδοξία. Τονίζουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα λάβει για πέντε ημέρες αγωγή με ρεντεμσιβίρη ενώ ο Κόνλεϊ δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

Παρά ταύτα, πρόσωπο που δηλώνει ότι «γνωρίζει την κατάσταση» έλεγε σε δημοσιογράφους ότι ορισμένες από τις ζωτικές ενδείξεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν «πολύ ανησυχητικές» και ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την φροντίδα του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ερωτήματα προκαλεί μια αποστροφή των δηλώσεων του Κόνλεϊ για το πότε έγινε γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορονοϊό και γιατί φαίνεται να ακολούθησε ένα κανονικό πρόγραμμα χωρίς να παίρνει μέτρα προστασίας των γύρω προσώπων ή του εαυτού του.

«Μόλις 72 ώρες από τη διάγνωση είμαστε τώρα, η πρώτη εβδομάδα της Covid -και ειδικά οι ημέρες 7 έως 10 – είναι οι πιο κρίσιμες για τον καθορισμό της πιθανής πορείας της νόσου», είπε ο γιατρός.

Ωστόσο οι 72 ώρες από την ώρα που τα έλεγε αυτά (πρωί Σαββάτου, τοπική ώρα ΗΠΑ) ξεκινούν το πρωί της Τετάρτης, σχεδόν 36 ώρες πριν από την ανακοίνωση ότι το τεστ του προεδρου βγήκε θετικό, δηλαδή το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο ενδιάμεσο – Τετάρτη πρωί με Πέμπτη απόγευμα – ο πρόεδρος έδωσε συνέντευξη Τύπου χωρίς μάσκα, μετέβη αεροπορικώς στη Μινεσότα για ομιλία ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, αλλά και το Νιου Τζέρσεϊ σε άλλη εκδήλωση με ελάχιστους παρόντες με μάσκες. Και βεβαίως ουδέποτε ενημερώθηκε η πλευρά του Τζο Μπάιντεν μαζί με τον οποίο ήταν την Τρίτη στο debate.

Αποκάλυψε ο γιατρός άθελά του ότι ο Τραμπ και οι συν αυτώ απέκρυπταν για 36 ώρες τη μόλυνση; Απλό λάθος στη μέτρηση του χρόνου; Το BBC, όπως και πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο Λευκός Οίκος πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...