335
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου | Debbie Hill/Pool via REUTERS

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 17:48
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου
| Debbie Hill/Pool via REUTERS

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 17:48

Τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανασχηματισμού, μολονότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το είχε μόλις προσδιορίσει για μετά την 1η Ιουλίου (εδώ). Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός τους επιβεβαίωσε με έναν τρόπο και τους… δύο. Δεν θα κάνει, λέει, ανασχηματισμό, αλλά «διορθωτικές κινήσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ –το πρώτο ταξίδι μετά το lockdown του κορονοϊού–, μετά τις επαφές που είχε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους ισραηλινούς αξιωματούχους, συνομίλησε με έλληνες δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Ερωτηθείς για τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επιστράτευσε αρχικά το χιούμορ του: «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…». Οταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: “διορθωτικές κινήσεις”».

Είτε ανασχηματισμός, πάντως, είτε «διορθωτικές κινήσεις», κάποιοι υπουργοί δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ καλά στη θέση τους.

Κατά τα άλλα, σε αυτή τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, σημειώνοντας ότι αυτή η σχέση είναι δεδομένη.

«Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας ακολούθως λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας, για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά».

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους και ότι στη συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συζητήθηκε το θέμα της Τουρκίας: «Εθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...