331
Oλα τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι η ΝΔ βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη της αυτοδυναμίας, εκτίμησε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής | Youtube

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ο Βενιζέλος έβαλε το προσωπικό του συμφέρον κάτω από το εθνικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 14:42
Oλα τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι η ΝΔ βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη της αυτοδυναμίας, εκτίμησε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής
|Youtube

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ο Βενιζέλος έβαλε το προσωπικό του συμφέρον κάτω από το εθνικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 14:42

Στην εκτίμηση ότι μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, πρόεβη σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο βουλευτής Σερρών του κόμματος Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Η Νέα Δημοκρατία, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατέγραψε μια μεγάλη νίκη και αυτό έγινε αντιληπτό και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε για παράδειγμα τον κ. Τσίπρα που χθες ήταν άλλος άνθρωπος σε σχέση με μια βδομάδα πριν. Πρακτικά ο κ. Τσίπρας σύρθηκε σε εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής.

Παρά τις ενδείξεις ωστόσο ότι η επίτευξη της αυτοδυναμίας είναι πολύ κοντά για τη ΝΔ, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως η προεκλογική περίοδος είναι μακρά και ο αγώνας δύσκολος, γι’ αυτό και όλα τα στελέχη του κόμματος θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και να χαμηλώσουν τους πολιτικούς τόνους ώστε να έχουμε μια ήρεμη και πολιτισμένη προεκλογική περίοδο.

Στη συνέντευξή του, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τομή για τα πολιτικά πράγματα της χώρας τις φετινές εκλογές, καθώς όπως επεσήμανε, ο ελληνικός λαός ψήφισε χωρίς να επηρεαστεί από την προεκλογική παροχολογία της κυβέρνησης, που θύμιζε παλαιές εποχές της δεκαετίας του ’60, ενώ παράλληλα καταψήφισε τα κόμματα της ακροδεξιάς, σε αντίθεση με το τι συνέβη σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες δεν έχουν περάσει την κρίση που βίωσε η Ελλάδα, ούτε τις δυσκολίες της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο σχόλιό του τέλος για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, θέλησε να υπογραμμίσει πως η Νέα Δημοκρατία δεν ανακατεύεται στα εσωκομματικά άλλων παρατάξεων.

Αναγνώρισε ωστόσο στο κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ότι ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη πολιτική φάση του κόμματός του και έβαλε το προσωπικό του συμφέρον κάτω από το εθνικό, «βάζοντας πλάτη» σε μια δύσκολη περίοδο, αυτήν του 2012-2014.

Οσο για τα σενάρια που θέλουν τον κ. Βενιζέλο να κατεβαίνει υποψήφιος με τη ΝΔ, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως αποτελεί προσβολή για τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κουβέντα για το αν θα έρθει ή όχι στη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...