Με τον θεσμό της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο και λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις του για το τελευταίο μπαράζ επιθέσεων που δέχονται οι δικαστές, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, σε ένα από τα πηγαδάκια στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, έσπευσε να εξηγήσει το timing της ηχηρής παρέμβασής του.
«Εκανα γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να παρέμβω και τελικά το έκανα», φέρεται να είπε σε ομάδα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, για να σημειώσει πως δεν είναι τυχαίο ότι η παρέμβασή του έγινε ανήμερα της αποκατάστασης του πολιτεύματος και είναι αλληλένδετη με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Εύχομαι να μη χρειαστεί να επανέλθω», συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρίου και συνεχίζοντας να τηρεί ίσες αποστάσεις έναντι των ακραίων φωνών τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στις τάξεις των δικαστών, παρατήρησε πως «υπήρχαν και άγαρμπες παρεμβάσεις από τη μία πλευρά, αλλά και άκομψες απαντήσεις από την άλλη». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, δεν χρειάζεται τέτοια επιθετικότητα, αφού και στο μέλλον «θα υπάρξουν και καλές και κακές αποφάσεις».
«Δεν έκανα τυχαία σήμερα αυτή την παρέμβαση. Εγώ έκανα αυτή την παρέμβαση σήμερα για να προλάβω όσα ακούγονται για δημοψήφισμα», σχολίασε με νόημα, αναφερόμενος στην παραφιλολογία περί δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τα περί κατάργησης του ΣτΕ.
Είχε προηγηθεί η δημόσια παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ -για πρώτη φορά στην ιστορία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου- με την οποία στηλίτευσε τις απρόκλητες επιθέσεις, λοιδωρίες, τους αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και τους προσβλητικούς υπαινιγμούς σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης. «Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της επιβάλλεται να παύσουν αμέσως για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης», διεμήνυσε ο κ. Σακελλαρίου, ενώ από την παρέμβασή του δεν έλειψαν και οι παραινέσεις προς τους ίδους τους δικαστές με τη φράση του «οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News