170
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνει από το παραβάν στο εκλογικό τμήμα του Μιλάνου | REUTERS

Ξανά ευρωβουλευτής ο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 11:03
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνει από το παραβάν στο εκλογικό τμήμα του Μιλάνου
|REUTERS

Ξανά ευρωβουλευτής ο Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 11:03

Ενα χρόνο μετά την αποκατάσταση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή και το ευρωκοινοβούλιο χάρη στα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στην Ιταλία.

Η αποκατάσταση των πολιτικών του δικαιωμάτων είχε γίνει από δικαστήριο του Μιλάνου τον Μάιο του 2018, και έτσι ο Καβαλιέρε απέκτησε ξανά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να διεκδικήσει μία επανεκλογή του στο Στρασβούργο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του Forza Italia, παρά τις διάφορες περιπλοκές στην υγεία του καθώς και ενδοοικογενειακά και ενδοκομματικά προβλήματα.

Είναι η τρίτη φορά που θα βρεθεί στο Στρασβούργο ο συντηρητικός πολιτικός, ο οποίος έχει χάσει και την ιδιότητα του γερουσιαστή στην Ιταλία εξαιτίας της καταδίκης του για φοροδιαφυγή στο πλαίσιο της δίκης για τον ραδιοτηλεοπτικό του όμιλο Mediaset.

Η πρώτη ήταν το 1994, αλλά έληξε άμεσα καθώς ήταν ήδη πρωθυπουργός και παραιτήθηκε. Η δεύτερη φορά που θήτευσε ως ευρωβουλευτής ήταν την περίοδο 1999-2001 και οφείλεται στις πολιτικές συγκυρίες και επιλογές εκείνης της περιόδου, που σχετίζονται και με την αυξημένη κοινοβουλευτική ασυλία που χαίρουν οι ευρωβουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...