204
O Ντμίτρο Κουλέμπα χαρακτήρισε «φρικτή» την κατάσταση στην Μαριούπολη | Alona Nikolayevych/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

Κουλέμπα: «Κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία έχει σταματήσει»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2022, 18:31
O Ντμίτρο Κουλέμπα χαρακτήρισε «φρικτή» την κατάσταση στην Μαριούπολη
|Alona Nikolayevych/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

Κουλέμπα: «Κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία έχει σταματήσει»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2022, 18:31

«Η Μαριούπολη πιθανόν να είναι μια κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο δίκτυο CBS News. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας  τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει πρόσφατες διπλωματικές επαφές ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών και χαρακτήρισε «φρικτή» την κατάσταση στην Μαριούπολη.

Οι ουκρανοί στρατιώτες αψήφησαν το ρωσικό τελεσίγραφο να καταθέσουν τα όπλα μέχρι σήμερα στην ρημαγμένη πόλη, την οποία, σύμφωνα με την Μόσχα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχό τους, στην μεγαλύτερη στρατιωτική «επιτυχία» που έχουν καταγράψει από την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μαριούπολη πολιορκείται από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής επίθεσης και βομβαρδίζεται ανηλεώς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda, προειδοποίησε ότι η «εξόντωση» των τελευταίων ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση». Στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο» πρόσθεσε.

Με όρους ανθρώπινων απωλειών, «η Μαριούπολη είναι ίσως δέκα φορές η Μποροντιάνκα», η πόλη κοντά στο Κίεβο που καταστράφηκε έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων και έγινε θέατρο φρικαλεοτήτων κατά την κατοχή της από τους ρώσους στρατιώτες, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι. «Και όσο περισσότερη Μποροντιάνκα υπάρχει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευθούμε», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...