216
|

Πήραν πίσω το κακό

Στέλλα Αλαφούζου Στέλλα Αλαφούζου 16 Μαρτίου 2015, 00:23

Πήραν πίσω το κακό

Στέλλα Αλαφούζου Στέλλα Αλαφούζου 16 Μαρτίου 2015, 00:23

2001, η παγκόσμιας αναγνώρισης τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς δέχεται έντονη ρατσιστική επίθεση στον τελικό του Indian Wells. Πριν απ’ αυτό υπάρχει ένα δυνατό παρασκήνιο, όταν στα ημιτελικά η αδελφή της Βίνους αποσύρει τη συμμετοχή της. Κατηγορούνται αμφότερες για στήσιμο του αγώνα. Στον τελικό η Σερένα Γουίλιαμς νικά την Κιμ Κλάιστερς αλλά αποδοκιμάζεται. Οι κατηγορίες δεν έχουν καμία βάση όπως λένε όσοι ξέρουν την ιστορία. Όμως όσοι την αποδοκιμάζουν βρίσκουν πάτημα. Στο χρώμα…

2015, έχουν παρέλθει 14 χρόνια και η Σερένα Γουίλιαμς επιστρέφει στο Indian Wells. Καλωσορίζεται. Αποθεώνεται. Η αδικία έχει αποκατασταθεί. Δείτε το video και θα καταλάβετε.
 

Αυτό που συνέβη δεν είναι σίγουρα το τέλος των ρατσιστικών επιθέσεων απέναντί της. Ούτε φυσικά μπορεί κανείς να πει ότι στο γήπεδο είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν από 14 χρόνια την αποδοκίμασαν… μετανιωμένοι πια. Θα ήταν πολύ ρομαντικό. Όμως αυτό που συμβαίνει εδώ έχει έναν συμβολισμό ανώτερο. Είναι μια πράξη ανάληψης ευθύνης, είναι μια πράξη αποκατάστασης από ανθρώπους που πιθανά δεν θα προέβαιναν ποτέ σε ρατσιστικές επιθέσεις. Από ανθρώπους που είναι άλλοι από εκείνους των κερκίδων 14 χρόνια πίσω.

ΥΓ: Στα θλιβερότερα δικά μας. Να βρούμε εμείς οι ίδιοι τους αδύναμους κρίκους που μας περιβάλλουν. Να τους προστατεύσουμε. Να πάρουμε πάνω μας την ευθύνη της αποκατάστασης της εις βάρος τους αδικίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News