744
|

Ο άλλος μουσουλμανικός κόσμος

Μαρίσσα Δημοπούλου Μαρίσσα Δημοπούλου 14 Νοεμβρίου 2015, 20:56

Ο άλλος μουσουλμανικός κόσμος

Μαρίσσα Δημοπούλου Μαρίσσα Δημοπούλου 14 Νοεμβρίου 2015, 20:56

«Allahu akbar» («O θεός είναι μεγάλος»), φώναζαν οι τρομοκράτες την ώρα που πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους στο Στάδιο της Γαλλίας, στο χώρο συναυλιών Μπατακλάν, στα μπαρ και εστιατόρια του κέντρου του Παρισιού. «“Ο θεός είναι μεγάλος”, έλεγα κι εγώ, όλο το βράδυ, όταν προσευχόμουν για τα θύματα και τι οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter η, μουσουλμανικής καταγωγής, βρετανίδα συγγραφέας, Αΐσα Μαλίκ.

Η Μαλίκ συνοψίζει ό, τι θέλει να μεταδώσει τη σημερινή ημέρα, ημέρα πένθους για τη Γαλλία που θρηνεί τουλάχιστον 127 νεκρούς, ο μουσουλμανικός κόσμος στην τρομοκρατημένη Ευρώπη. Ο θεός των ισλαμιστών τρομοκρατών δεν είναι ο ίδιος θεός των υπόλοιπων πιστών που πιστεύουν στον Αλλάχ αλλά και στην ανθρωπότητα. Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές του ISIS, του αυτοανακηρυσσόμενου Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαίωσαν το Σάββατο το πρωί αυτό που όλοι υποπτεύονταν από την πρώτη αναφορά που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ (ώρα Γαλλίας) της Παρασκευής, για έναν οπλισμένο άνδρα, χωρίς καμία μάσκα να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, που είχε ανοίξει πυρ στο μπαρ Λε Καριγιόν, στην οδό Αλιμπέρ, νούμερο 18, μέχρι και την τελευταία είδηση για την αιματοχυσία στο χώρο συναυλιών Μπατακλάν. Οι έξι επιθέσεις στην καρδιά του Παρισιού ήταν μια οργανωμένη πράξη τρομοκρατίας.

Μπορεί όλοι ή κάποιοι από τους τρομοκράτες που διενήργησαν τις επιθέσεις, από τους οποίους οκτώ σκοτώθηκαν ή αυτοκτόνησαν, να ήταν μουσουλμανικής καταγωγής Γάλλοι που είχαν ταξιδέψει στη Συρία, και σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχουν ταξιδέψει στη χώρα που έχει πνιγεί στο αίμα περίπου 1000 μουσουλμάνοι κάτοικοι της Γαλλίας για να ενταχθούν στο ISIS. Αλλά οι υπόλοιποι τρία εκατ. μουσουλμάνοι κάτοικοι της Γαλλίας βρίσκονται εκεί, στη Γαλλία, και πενθούν μαζί με τον υπόλοιπο πραγματικό μουσουλμανικό κόσμο την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. 

«Στο όνομα των ιρανών ανθρώπων, που έχουν και οι ίδιοι στο παρελθόν γίνει θύματα τρομοκρατίας, καταδικάζω αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους πενθούντες γάλλους κατοίκους και στην κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, ο οποίος ανέβαλε το ταξίδι του στη Ρώμη. Αυτό το ταξίδι θα ακολουθούσε μία επίσκεψη στο Παρίσι και θα αποτελούσε την πρώτη επίσκεψη ιρανού ηγέτη στην Ευρώπη, μετά το 1999. «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την περίσταση που προέκυψε από τα εγκλήματα για να συντονιστούμε διεθνώς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος θα συνόδευε τον ιρανό πρόεδρο στην επίσκεψή του στη Ρώμη, όπου θα συναντούσε τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα και τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Στα γαλλικά έστειλε το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από το Twitter: «καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και με ειλικρίνεια εκφράζω τα συλληπητήριά μου στον ομόλογό μου @fhollande και τον γαλλικό λαό», ενώ ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, προτού αποχωρήσει για την Τουρκία για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20, κάλεσε όλους τους ανθρώπους «να ενδυναμώσουν τη διεθνή συνεργασία για τη διαχείριση τρομοκρατικών ενεργειών».

Από τον Περσικό Κόλπο έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Χαλέντ αλ-Ατίγαχ, ο οποίος κατήγγειλε τις «αποτρόπαιες επιθέσεις» και τις «πράξεις που στοχοποιούν τη σταθερότητα και ασφάλεια στη Γαλλία και αντιτίθενται σε όλες τις ανθρώπινες και ηθικές αξίες» ενώ το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μίλησε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, ο οποίος φτάνοντας στη Βιέννη, ζήτησε διεθνή συνεργασία, ώστε να «ξεριζώσουμε αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πανούκλα».

«Εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας που επιτίθενται σε όλα τα διδάγματα της ιερής πίστης και των ανθρωπιστικών αξιών», χαρακτήρισε τις επιθέσεις και ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ αλ-Σαμπάχ, ενώ. Ο Ιμράν Καν, δημοφιλής για το φιλανθρωπικό του έργο, πακιστανός πολιτικός και αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης, εξέφρασε τη λύπη του για τις επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και στη Βηρυτό, υπενθυμίζοντας ότι μία μόλις μέρα πριν, 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 238 τραυματίστηκαν στα προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, μετά από δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, για τις οποίες, επίσης, ισχυρίζεται ότι φέρει ευθύνη το ISIS.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, στην άλλη χώρα που φιλοξενεί μια μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα στην πρωτεύουσά της, ο Μανσούρ Αχμαντ Κλάρκε, Ιμάμης από τη Βρετανία στράφηκε στα social media για να δηλώσει την αλληλεγγύη του μουσουλμανικού κόσμου στα θύματα του Παρισιού: «είμαι βρετανός Ιμάμης και καταγγέλλω αυτές τις βαρβαρικές επιθέσεις. Προσεύχομαι στο Θεό για όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Σχεδόν 1.500 χρόνια πριν, κάτι παρόμοιο έγραφαν οι πιστοί του Μωάμεθ στο Κοράνι, την ιερή γραφή που επικαλείται η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση αλλά υπηρετεί μόνο ο άλλος μουσουλμανικός κόσμος, στην πέμπτη σούρα, εδάφιο 32: «Οποιος σκοτώνει έναν αθώο άνθρωπο σκοτώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα». Οι τρομοκράτες του ISIS έχουν απέναντί τους το Κοράνι, τους μουσουλμάνους που το υπηρετούν και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News