421
|

Κλύσμα με χυμούς φρούτων;

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 2 Ιανουαρίου 2012, 07:41

Κλύσμα με χυμούς φρούτων;

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 2 Ιανουαρίου 2012, 07:41

Πιθανόν να το διαβάσατε και σεις πριν λίγες ημέρες. Υπάρχει μια οργάνωση που ονομάζεται «Λογική για την Επιστήμη (Sense about Science SAS). Kάθε χρόνο λοιπόν δημοσιεύει μια λίστα που περιλαμβάνει -υποτίθεται- τις αντιεπιστημονικές κοτσάνες των «διασήμων» με την αντίστοιχη επιστημονική αιτιολόγηση απόρριψής τους (είπες κοτσάνα διότι..).

Σύμφωνα με όσα διάβασα, για τα δύο από τα κορυφαία «κραξίματα» της οργάνωσης αυτής, πρόκειται μάλλον για ανθρώπους -επιστήμονες έστω- που δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα ποικιλόμορφα μηνύματα που σηματοδοτούν και εξωτερικεύουν τις μύχιες και συχνά καταπιεσμένες ανθρώπινες επιθυμίες. Είναι δε τόσο κομπλεξικοί, σοβαροφανείς και καταπιεσμένοι που αδυνατούν να δουν και να αποδεχτούν την ανατροφοδοτούμενη ερωτική σχέση των σελέμπριτις με το κοινό τους. Αλλά ας δούμε τα γεγονότα.

Η συνθέτης – τραγουδίστρια  Σούζι Κουάτρο είχε δηλώσει στην εφημερίδα Daily Mail: «Παλαιότερα είχα συχνά πονόλαιμο και μία από τις αδελφές μου είπε πως όλες οι αρρώστιες ξεκινούν από το παχύ έντερο. Άρχισα να κάνω καθημερινά κλύσματα με μία σκόνη καθαρισμού και φρέσκο χυμό και είδα τεράστια διαφορά».

Τα ανέραστα ξεφτέρια της SAS απαντούν λοιπόν, ως πρωτοετείς φοιτητές ιατρικής, ότι ο πονόλαιμος προέρχεται από μικρόβια και το παχύ έντερο δεν έχει σχέση. Ωραία επιστήμη! Απόλυτη ανικανότητα να κατανοήσουν το τολμηρό μεν, αλλά ανθρώπινο και πολλαπλό μήνυμα της αειθαλούς αοιδού. Την απελπισμένη κραυγή της «κι αν είμαι 61, μη με ξεχνάς!», τις βίαιες καθημερινές ονειρώξεις της ανάμεσα στον λιμπερτίνο Ντολμανσέ και την αδίστακτη Ευγενία και τέλος την προσωπική της αγωνία να απελευθερώσει μαζί με τον εαυτό της χιλιάδες άλλα θύματα ανάλογων καταστάσεων.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την δήλωση – κραυγή της τηλεοπτικής περσόνας Νικόλ Πολίτσι: «Δεν μ' αρέσει η παραλία. Μισώ τους καρχαρίες και το νερό είναι γεμάτο με σπέρμα φάλαινας. Για αυτό οι ωκεανοί είναι αλμυροί».

Η ξενερωτική και ανέμπνευστη απάντηση του ωκεανογράφου Σάιμον Μπόξολ ήταν: «Θα χρειαζόταν πάρα πολύ σπέρμα φάλαινας για να γίνει τόσο αλμυρή η θάλασσα». Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος πάσχει από το γνωστό σύνδρομο της «ωκεάνιας άνοιας».

Δεν χρειάζεται να έχει υποστεί κανείς μεταπτυχιακές σπουδές ψυχανάλυσης στη Βιέννη για να ερμηνεύσει την απόγνωση με την οποία αντιμετωπίζει η συμπαθής Νικόλ το στοματικό σεξ, περίπου ως «αλμυρό φυστίκι»,τον φόβο της προς τους επιθετικούς εραστές (καρχαρίας), σε συνδυασμό με έναν ακατανόητο ρατσισμό για τους παχύσαρκους (φάλαινα). Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε ο μέγας ψυχαναλυτής Ανδρέας Εμπειρίκος θα της χάριζε έναν εξέχοντα και λυτρωτικό ρόλο στον «Μέγα Ανατολικό».

Τελικά ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά να ξεχνάμε λίγο τη μαυρίλα μας μέρες που είναι.

Ακολουθούν και άλλα ρεζιλίκια διασήμων, με ή χωρίς εισαγωγικά, που σας αφήνω να τα απολαύσετε μόνοι σας μπαίνοντας στο site της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News