249
Κεραυνοί χτυπούν τα βουνά Rocky στις ΗΠΑ. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Πολωνία | Wikipedia

Κεραυνός εν αιθρία: αστραπές σκότωσαν πέντε ανθρώπους σε Πολωνία – Σλοβακία

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 16:17
Κεραυνοί χτυπούν τα βουνά Rocky στις ΗΠΑ. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Πολωνία
|Wikipedia

Κεραυνός εν αιθρία: αστραπές σκότωσαν πέντε ανθρώπους σε Πολωνία – Σλοβακία

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 16:17

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν ύστερα από καταιγίδα με αστραπές που χτύπησε την Πολωνία και την Σλοβακία.

Τα περισσότερα θύματα ήταν στην Πολωνία, όπου αστραπή χτύπησε μεταλλικό σταυρό στο όρος Γκέβοντ στην περιοχή Ζακοπάνε καθώς και μεταλλική αλυσίδα κοντά στην κορυφή του βουνού, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σταυρός στην κορυφή του όρους Γκέβοντ αποτελεί σύμβολο της περιοχής (Wikipedia)

«Υπήρξαν μερικοί θάνατοι σε διάφορα σημεία των βουνών των Τάτρων», δήλωσε ο Γιαν Κριζτόφ, αξιωματούχος της Πολωνικής Υπηρεσίας Διάσωσης Βουνών.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι διασώστες πιστεύουν ότι ο αριθμός των πεζοπόρων που ήταν παρόντες όταν η αστραπή χτύπησε τον σταυρό στην κορυφή του βουνού ήταν μεγάλος λόγω του ότι δεν υπήρχε κάποια πρόβλεψη κακοκαιρίας.

Το ρεύμα λοιπόν, χρησιμοποιώντας τον σταυρό ως αγωγό συνέχισε κατά μήκος των βοηθητικών αλυσίδων ανάβασης, χτυπώντας όλους όσους την κρατούσαν, ακόμα και εκείνους που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από την κορυφή.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή. Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων αρκετοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς πάσχουν από εγκαύματα ή τραύματα στο κεφάλι.

Το ενδεχόμενο να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό στην διάρκεια της ζωής του είναι απειροελάχιστο. Μια έρευνα του National Geographic στις ΗΠΑ έδειξε ότι η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μια στις τρεις χιλιάδες ή 0.033%, ποσοστό που όμως είναι μεγαλύτερο από εκείνο του να κερδίσει κάποιος το λαχείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...