194
Η Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κεραμέως: «Δεν θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 12:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/11/2021, 12:43
Η Νίκη Κεραμέως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κεραμέως: «Δεν θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 12:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/11/2021, 12:43

Για μία ακόμα φορά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας, παρά την έξαρση που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κυρία Κεραμέως μίλησε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και ήταν κατηγορηματική: «Δεν θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων».

Η υπουργός επανέλαβε ότι το ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων που αφορούσε παιδιά έχει μειωθεί από το 29% στο 23% και αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στην «εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, τοπική αυτοδιοίκηση».

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα αυξημένα τεστ αποτελούν «τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» αντιμετώπισης και έγκαιρης διάγνωσης του κορονοϊού. Για αυτόν τον λόγο, «αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επενδύσει στο αυξημένο testing. Γίνονται πολλά τεστ, όλα πληρωμένα από το κράτος», σημείωσε.

Την παρούσα περίοδο, έξι τμήματα έχουν αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία τους από τα σχεδόν 80.000 σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση κατανοεί μεν τις ανησυχίες των γονιών, αλλά προσέθεσε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο είναι αποτελεσματικό και τόνισε ότι το αυξημένο τέστινγκ είναι «τολμώ να πω» το πιο πυκνό σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...