320
Μία από τις εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ μετά τον τερματισμό της κατάληψης | Ελληνική Αστυνομία

Κατάληψη ΑΠΘ: Συνελήφθησαν 16 από τους 33 προσαχθέντες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 13:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2021 15.00
Μία από τις εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ μετά τον τερματισμό της κατάληψης
|Ελληνική Αστυνομία

Κατάληψη ΑΠΘ: Συνελήφθησαν 16 από τους 33 προσαχθέντες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 13:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2021 15.00

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 16 από τις 33 προσαγωγές κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Οπως έγινε γνωστό απο την ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία (168 παρ. 1 ΠΚ).με την οποία και παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στην προηγούμενη ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διευκρινιζόταν ότι από τους 33 προσαχθέντες «οι 19 δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Με εντολή εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι,  λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και αναμένεται να οριστεί ρητή δικάσιμος.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης, καθώς καθ΄όλη τη διάρκειά της υπήρχε βιντεοσκόπησή της από τους αστυνομικούς.

Για «σόου Χρυσοχοΐδη» στο ΑΠΘ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενος στη διαβεβαίωση που είχε δοθεί από τους καταληψίες περί τερματισμού της διαμαρτυρίας τους στο κτίριο της Πρυτανείας έπειτα από 18 ημέρες.

«Αξημέρωτα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ, ενώ ήδη από χθες είχε ανακοινωθεί δημόσια ότι οι φοιτητές θα εγκατέλειπαν το κτίριο σήμερα το πρωί», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς αμφισβητεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με το Ιδρυμα.

«Ο  κ. Χρυσοχοΐδης προτίμησε αντί για την προαναγγελθείσα ειρηνική αποχώρηση, να στήσει ένα σόου χολιγουντιανής παραγωγής με κομμένα κινητά τηλέφωνα, ελικόπτερα και drones να πετάνε πάνω από το ΑΠΘ, απαγορεύοντας ακόμα και στους δημοσιογράφους να προσεγγίζουν τον χώρο ώστε να καταγράψουν τα γεγονότα», είναι η «ματιά» της Κουμουνδούρου για τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ -παρουσία εισαγγελέα-  που προχώρησε και ολοκληρώθηκε χωρίς να προλάβουν να «παρέμβουν» στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...