534
Ο Καμμένος στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τώρα είπε ότι ο Τσίπρας του πρότεινε ανταλλάγματα για να μη φύγει από την κυβέρνηση | SOOC

Καμμένος: O Τσίπρας μου πρότεινε θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για να μην φύγω

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 09:56
Ο Καμμένος στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τώρα είπε ότι ο Τσίπρας του πρότεινε ανταλλάγματα για να μη φύγει από την κυβέρνηση
|SOOC

Καμμένος: O Τσίπρας μου πρότεινε θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για να μην φύγω

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 09:56

Φαίνεται ότι το Επικρατείας πάει με όλα, ήταν το πολιτικά οικουμενικό «νόμισμα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε ότι η Φώφη Γεννηματά του πρότεινε να τον ξαναβάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προκειμένου να μην ψηφίσει τη συμφωνία, ενώ η κυρία Γεννηματά είπε ότι ήταν ο κ. Θεοχαρόπουλος που απαίτησε τη θέση προκειμένου να δώσει αρνητική ψήφο. Και αν αυτά είναι επουσιώδη –στα επίπεδα ενός μικρομεσαίου κόμματος όπως το ΚΙΝΑΛ–, ο ισχυρισμός του Πάνου Καμμένου ότι και ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στο ευρωψηφοδέλτιο ή στο Επικρατείας, για να μη φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση λόγω των Πρεσπών, θέτει ορισμένα νέα δεδομένα.

Την απόπειρα του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε μια συναλλαγή αποκάλυψε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας. Είπε ξεκάθαρα ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

«Ηρθε εμένα ο κ. Τσίπρας και μου είπε: “Κοίτα να δεις, αντιλαμβάνομαι τη διαφωνία σου. Μην ψηφίσεις, παράμεινε όπως είσαι και τη συμφωνία θα την πάμε μαζί. Ελα μαζί, ό,τι θες… θες ευρωψηφοδέλτιο, θες να βάλεις 20 βουλευτές στις περιφέρειες, έλα μαζί μου”. Εγώ να πουλήσω την πατρίδα μου και να πηγαίνουν τα παιδιά μου στη Μακεδονία και να τα φτύνουν, δεν θα το κάνω ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί «το συμφέρον της πατρίδας». Σε κάθε περίπτωση είναι ένας ισχυρισμός στον οποίο το Μαξίμου, αν όχι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πρέπει να απαντήσει.

Ο τέως υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι η στάση του Ζόραν Ζάεφ είναι προκλητική, καθώς από την πρώτη στιγμή αγνοεί τη Συμφωνία και κάνει επανειλημμένες αναφορές χρησιμοποιώντας την ονομασία Μακεδονία για τη χώρα του.

Ο Πάνος Καμμένος στην τηλεοπτική του παρουσία στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και του Ντίνου Σιομόπουλου

Αναφερόμενος στη στάση στελεχών των ΑΝΕΛ που έφυγαν από την παράταξη όπως η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι πρόκειται για «ξεκάθαρη αποστασία», καθώς αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικές καρέκλες.

Δήλωσε ότι αν προχωρήσει η αποστασία και φανεί ότι ο Πρωθυπουργός έχει συμμετοχή σε αυτήν, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα οδηγηθούμε σε εκλογές πριν από την 25η Μαρτίου.

Ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός λύνει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με έναν τρόπο που δεν τον περίμενε ποτέ. Και έδωσε ιδεολογικό στίγμα στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται ότι παίρνουν πίσω το αίμα τους… για την ήττα της Αριστεράς το 1949», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι ναι μεν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάφερε δυο σημαντικά πράγματα –να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και να πετύχει την εθνική συμφιλίωση αλλά ότι τώρα– αλλά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών η χώρα γύρισε στην εποχή του εμφυλίου πολέμου.

Επανέλαβε επίσης τις κατηγορίες του για τις σχέσεις του πρώην υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Σόρος, λέγοντας ότι δεν ξέρει αν ο κ Κοτζιάς πήρε λεφτά, αλλά ότι σίγουρα υπάρχουν προνομιακές σχέσεις, υποστηρίζοντας ότι όλη η υπόθεση με τα Σκόπια, είναι μια «οικονομική μπίζνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...