350
|

Καμίνης: Προκαλούν τη νοημοσύνη μας οι «σοφιστείες» του κ. Πέτσα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 18:43

Καμίνης: Προκαλούν τη νοημοσύνη μας οι «σοφιστείες» του κ. Πέτσα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 18:43

H άστοχη –και αντιεπιστημονική– δήλωση του αν. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση και παρατηρώντας τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Αθηνά» στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια απεφάνθη ότι «οι ζημιές είναι χαμηλά προς τη θάλασσα, μη συνδέουμε τις ζημιές κοντά στη θάλασσα με τα καμένα», προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Καμίνη, τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι οι δηλώσεις του αν. υπουργού Εσωτερικών προκαλούν τη νοημοσύνη μας και υπενθύμισε ότι από την περασμένη Παρασκευή, με επίκαιρη ερώτησή του ως βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, είχε ζητήσει να διερευνηθεί αν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες για τα αντιπλημμυρικά έργα. Κάλεσε δε τον κ. Πέτσα «να μη σκαρφίζεται σοφιστείες» και να ζητήσει απλώς συγγνώμη.

«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το Σαββατοκύριακο», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καμίνης, για να συμπληρώσει:

«Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους εξαντλήθηκε στο επικοινωνιακό μπαράζ του Αυγούστου. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δεν έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα, που η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει άρον άρον μετά την καταστροφή. Παράλληλα, ελάχιστα έως καθόλου πράγματα έχουν γίνει και στην Εύβοια, σύμφωνα με καταγγελίες των δημάρχων και κατοίκων της περιοχής.

»Έχω καταθέσει από την Παρασκευή Επίκαιρη Ερώτηση για να διερευνηθεί αν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες για τα αντιπλημμυρικά έργα όχι μόνο στην Αττική αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στους νομούς Αρκαδίας, Ηλίας, Κορίνθου και βεβαίως στην Εύβοια. Ελπίζω πως ο αρμόδιος υπουργός θα προσέλθει στη Βουλή για να ενημερώσει σχετικά το Σώμα και τον ελληνικό λαό.

»Είναι εξοργιστικό πώς ακόμη και σε αυτή την απολύτως προβλέψιμη καταστροφή, τις πλημμύρες μετά από μία μεγάλη πυρκαγιά, η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

»Οι δε δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα προκαλούν τη νοημοσύνη όλων μας. Από το να σκαρφίζεται σοφιστείες (“οι ζημιές δεν έχουν σχέση με τα καμένα γιατί είναι κοντά στη θάλασσα”), θα ήταν προτιμότερο και λιγότερο προσβλητικό για τους κατοίκους να ζητούσε απλώς συγγνώμη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...