276
Η Φαν Μπινμπίνγκ στις Κάννες τον Μάιο του 2018 | REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Καμπάνα $100 εκατ. από την εφορία στην εξαφανισμένη κινέζα σταρ Φαν Μπινγκμπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 17:23
Η Φαν Μπινμπίνγκ στις Κάννες τον Μάιο του 2018
|REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Καμπάνα $100 εκατ. από την εφορία στην εξαφανισμένη κινέζα σταρ Φαν Μπινγκμπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 17:23

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία σταρ που αποφεύγει την εφορία της χώρας της η κινέζα ηθοποιός Φαν Μπινγκμπίνγκ.

Η εξαφανισμένη εδώ και τρεις μήνες Φαν καλείται να πληρώσει η ίδια και οι εταιρείες που ελέγχει πρόστιμο και φόρους που δεν έχουν καταβληθεί, συνολικού ύψους 107 εκατ. δολαρίων.

Πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες στην Κίνα φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει τα διπλά συμβόλαια για να φοροδιαφύγουν. Το ένα κατατίθεται στις Αρχές και ένα πραγματικό αφορά το αφορολόγητο εισόδημα – είναι τα συμβόλαια «ying-yang», ένα καλό και ένα κακό.

Την Τετάρτη η Φαν, η οποία έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ («Iron Man 3» και άλλες), ζήτησε συγγνώμη στον κόσμο από τον λογαριασμό της στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo.

«Απέτυχα απέναντι στη χώρα που με εξέθρεψε και την κοινωνία που με εμπιστεύτηκε. Υποφέρω από έναν άνευ προηγουμένου πόνο. Νιώθω τόσο μεγάλη ντροπή για αυτό που έκανα. Ειλικρινά ζητώ συγνώμη από όλους» έγραψε.

Εν τω μεταξύ, ο ατζέντης της Φαν κρατείται από την αστυνομία για περαιτέρω έρευνα. Το στούντιο της ηθοποιού είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η ηθοποιός δεν υπέγραψε ποτέ διπλό συμβόλαιο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι η ηθοποιός θα αποφύγει την ποινική δίωξη εάν καταβάλει έγκαιρα το πρόστιμο.

Η 37χρονη Φαν εξαφανίστηκε προ μηνών προκαλώντας ανησυχία σε εκατομμύρια θαυμαστές της. Τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν γεμάτα με εικασίες σχετικά με το τι της συνέβαινε και πού βρισκόταν κατά τους μήνες της απουσίας της. Πιθανό ήταν να την είχε συλλάβει στα κρυφά το καθεστώς για τους δικούς του λόγους.

Είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Κίνας και στο παρελθόν βρισκόταν στη λίστα με τις κορυφαίες κινεζικές προσωπικότητες του περιοδικού Forbes, με εισόδημα που έφτανε περίπου τα 300 εκατομμύρια γιουάν (43 εκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...