246
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος | INTIMEnews

Στο «Ωνάσειο» λόγω ίωσης ο Προκόπης Παυλόπουλος

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 11:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/01/2020, 13:22
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
|INTIMEnews

Στο «Ωνάσειο» λόγω ίωσης ο Προκόπης Παυλόπουλος

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 11:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/01/2020, 13:22

Θύμα ίωσης έπεσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να αναβάλει τις προγραμματισμένες για την Παρασκευή συναντήσεις του.

«Λόγω ίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι σημερινές συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα πραγματοποιηθούν», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα ωστόσο, έγινε γνωστό ότι λόγω της κατάστασής του, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του κ. Παυλόπουλου στο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη ο κ. Παυλόπουλος ήταν στην Ιερουσαλήμ για να μετάσχει στις τελετές μνήμης για το Ολοκαύτωμα, με αφορμή την 75ή επέτειο από την απελευθέρωση του Αουσβιτς.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση μνήμης στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη (EPA/ABIR SULTAN / POOL)

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό ομόλογό του Ρεουβέν Ρίβλιν, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η αυθαιρεσία της Τουρκίας έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Ρεουβέν Ρίβλιν για τη συμβολή του Ισραήλ στον κοινό αγώνα ως προς την πιστή εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας κατά τη συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982 και ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας της Τουρκίας. «Μιας αυθαιρεσίας, η οποία έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο εν γένει. Τόνισα επίσης ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που της αναλογεί, ως προς τις εγγυήσεις εφαρμογής του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...