246
Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρια, Λουίτζι Ντι Μάιο | EPA/ALESSANDRO DI MEO

Ιταλία: Οργή των δημοσιογράφων για τον χαρακτηρισμό «πόρνες» από το Κίνημα Πέντε Αστέρια

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 12:35
Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρια, Λουίτζι Ντι Μάιο
|EPA/ALESSANDRO DI MEO

Ιταλία: Οργή των δημοσιογράφων για τον χαρακτηρισμό «πόρνες» από το Κίνημα Πέντε Αστέρια

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 12:35

Οι επιθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους είναι σχεδόν κοινοτοπία για τους λαϊκιστές σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα όταν αυτοί κατέχουν την εξουσία.

Η Ιταλία μπήκε και αυτή στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων, με δράστες τον ηγέτη (και υπουργό Εργασίας στην κυβέρνηση) του Κινήματος Πέντε Αστέρια Λουίτζι ντι Μάιο και το υψηλόβαθμο στέλεχος Αλεσάντρο ντι Μπατίστα, οι οποίοι αποκάλεσαν τους δημοσιογράφους «τσακάλια» και «πόρνες».

Αφορμή για τον νέο γύρο αντιπαράθεσης ήταν η δίκη της δημάρχου Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία το Σάββατο αθωώθηκε για υπόθεση κατάχρησης εξουσίας που αφορούσε τη θητεία της.

Ο Ντι Μάιο επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την υπόθεση της δημάρχου εδώ και δύο χρόνια. Τους χαρακτήρισε «τσακάλια» που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση και τους κατηγόρησε ότι διαδίδουν fake news με στόχο να πλήξουν τη δήμαρχο που προέρχεται από το Κίνημα.

Ακόμη βαρύτερους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Ντι Μπατίστα μιλώντας για «πόρνες», γράφει ο Guardian.

Το κόμμα επανέφερε μάλιστα την απειλή του να διακοπεί η κρατική διαφήμιση προς τους εκδότες εφημερίδων.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις FNSI και Usigrai κάλεσαν τα μέλη τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των δηλώσεων του Ντι Μάιο.

«Είναι μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου», δήλωσε ο Βιτόριο ντι Τραπάνι, πρόεδρος της Usigrai, και πρόσθεσε: «δεν πρόκειται για μεμονωμένες επιθέσεις, αλλά για μια στρατηγική να χτυπηθούν οι δημοσιογράφοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της  ένωσης FNSI Ραφαέλε Λορούσο, που υπενθυμίζει ότι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που κάλυψαν την δίκη της Ράτζι κάλυπταν και αυτή του προκατόχου της Ιγνάτσιο Μαρίνο, που επίσης απαλλάχθηκε δικαστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...